CRIMĂ Un bărbat din Botoşani, ucis de un gălăţean în inima Ţării Oaşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat şi-a pierdut viaţa după ce a fost înjunghiat în piept, pe o stradă de la marginea comunei Bixad din judeţul Satu Marte. Autorul, Alexandru Hotnog, în vârstă de 21 de ani, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile şi va fi judecat pentru omor.

Tragedia s-a produs în faţa unui magazin mixt de la marginea comunei, după ce atât victima, Ioan Călin, în vârstă de 31 de ani, cât şi criminalul, au consumat băuturi alcoolice. Victima a fost tăiată cu un cuţit în partea stângă a pieptului şi a mai făcut câţiva paşi înainte de a se părbuşi, într-o baltă de sânge, în faţa unei case din vecinătate.

Potrivit anchetatorilor, cei doi au sosit în Ţara Oaşului în urmă cu mai mulţi ani şi se cunoşteau, fiind foşti colegi de muncă. Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, autorul a petrecut alături de un prieten la sărbătoarea câmpenească Sâmbra Oilor, un festival de folclor desfăşurat într-o comună învecinată, înainte de incidentul de la Bixad. Victima, împreună cu un grup de muncitori, consuma bere pe o bancă, în faţa magazinului alimentar unde s-a produs altercaţia.

"Au venit doi, au intrat, au băut o bere şi au ieşit. Patroana era afară, pe stradă. A aruncat careva o sticlă, s-au sculat toţi cei de pe terasă în picioare. A venit patroana, care era pe drum, i-a alungat. Au fugit care-ncotro. La un moment dat l-am auzit pe unul că a strigat că l-au tăiat. Erau vreo şapte băieţi afară, se bea bere. Cred că a cam fost plănuită treaba, ăia doi au venit puşi pe scandal" a apreciat Gheorghe Bot, martor la incident.

Arestat preventiv pentru 29 de zile

Autorul a fost arestat luni după-amiază. "În urma investigaţiilor efectuate în cauză de către poliţiştii Secţiei 9 Negreşti Oaş Poliţie Rurală şi cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, a rezultat faptul că pe fondul consumului de alcool, Alexandru H. i-a aplicat o lovitură cu un cuţit în zona toracică victimei Ioan C., din Botoşani. Suspectul a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru comiterea infracţiunii de omor, pe numele său Tribunalul Satu Mare emiţînd mandat de arestare" precizează un comunicat denmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare.

   

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite