UPDATE Soarta penalilor PDL. Inspectorul general școlar a demisionat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariana Popa, inspector general școlar, a fost trimisă în judecată pentru luare de mită
Mariana Popa, inspector general școlar, a fost trimisă în judecată pentru luare de mită

Inspectorul general școlar Mariana Popa a demisionat miercuri. Fostul director adjunct al finanțelor Ioan Ulici , ținta DNA în același dosar de corupție, ar putea avea și el soarta „exilului” din instituție.

UPDATE ora 15.30

Mariana Popa, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare a demisionat. “Începând cu data de  1 decembrie 2011, inspectorul școlar general Mariana Popa și-a prezentat demisia din funcție. Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare speră să aibă în profesorul Mariana Popa un excelent suport în viitoarele acțiuni pe care le va întreprinde pentru așezarea învățământului sătmărean  pe un trend european. În cel mai scurt timp, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului va numi un nou inspector școlar general”, se arată într-un comunicat al ISJ Satu Mare.

Mihai Bota conduce interimar ARR Satu Mare

Mihai Bota a fost numit locțiitor al șefului ARR Satu Mare de anul trecut și a preluat integral atribuțiile lui Nicolae Jurj, aflat în arest. „Până la noi decizii, eu semnez tot. Am fost numit locțiitor al șefului în baza unei decizii de la sediul central al ARR anul trecut și am preluat automat atribuțiile. Nicolae Jurj a fost suspendat din funcție începînd cu data de 21 noiembrie printr-o decizie a conducerii Autorității Rutiere Române“ a declarat Bota. 

CITEȘTE AICI „Şefului ARR Satu Mare, arestat pentru mită, îi plăceau jocurile de noroc“

Alin Claudiu Dan, fostul subprefect, adjunctul șefului Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare, despre care surse din DNA au confirmat că ar fi urmat să primească mita încasată de Nicolae Jurj, nu a fost demis. „Procedural, numirile și revocările le face ministrul la propunerea inspectorului general de stat, șeful Inspectoratului General de Muncă. În cazul în care DNA îl va trimite în judecată pe Alin Dan, se vor lua măsurile care se impun“ a declarat Cristian Sasu, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare. Până în prezent, DNA nu a formulat acuzații împotriva fostului subprefect.

Ioan Ulici la serviciu, Popa încă în funcție

Soarta inspectorului general școlar Mariana Popa și a lui Ioan Ulici, fostul director adjunct al Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Satu Mare, pare deja pecetluită, cei doi fiind trimiși în judecată. Contactați de reporterul „Adevărul de Transilvania“, reprezentanții Biroului de Relații cu Presa din cadrul Ministerului Educației și Cercetării n-au putut confirma până la această oră dacă Ministerul a emis decizia de suspendare din funcție a Marianei Popa, însă au afirmat că suspendarea „este probabil doar o chestiune de ore“.
În aceeași situație se regăsește și Ioan Ulici. Oficialii biroului de presă al DGFP Satu Mare afirmă că până miercuri dimineață, pe adresa instituției nu sosise adresa de chemare în judecată de la Tribunalul Satu Mare, astfel că Ulici este încă la serviciu. „Chemarea ar putea veni cu poșta de azi. În momentul în care poșta militară va aduce adresa, Ulici va fi suspendat“ a declarat Gavril Cuzdriorean, lucrător în cadrul biroului.

CITEȘTE AICI „Inspectorul școlar Mariana Popa și fostul adjunct al finanțelor Ioan Ulici, trimiși în judecată de DNA

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite