CINEMA: Careienii au uitat să se uite la filme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Georgescu spune că cinema Arta s-a prăbuşit într-o seară de joi, 17 ianuarie 2001
Bogdan Georgescu spune că cinema Arta s-a prăbuşit într-o seară de joi, 17 ianuarie 2001

Una dintre cele două proiecţii programate ieri la Carei, după cinci în care nu a rulat niciun film în oraş, a fost anulată, din cauza lipsei de spectatori. La prima proiecţie a filmului „Morgen“ au asistat 24 de spectatori, iar la a doua au venit doar 5 careieni, motiv pentru care a fost anulat spectacolul.

La Carei, au fost programate ieri după-amiază două proiecţii ale filmului „Morgen“, de la ora 17.00 şi 19.00. Deşi acestea sunt primele filme care rulează în oraş în ultimii cinci ani, la prima proiecţie doar 24 de spectatori s-au aflat în sala de la Casa Sfântul ladislau, cu o capacitate de peste 100 de locuri. Preţul biletului a fost de 3 lei la primul spectacol şi de 5 lei al doilea.
La film, în Ungaria
Puţinii spectatori, în marea majoritate tineri, deplâng însă lipsa unei săli de cinematograf în oraş. „Am venit de curiozitate, pentru că nu am mai fost la cinematograf în oraş şi nici la proiecţii de film de acest gen”, spune Ingrid Lupea, o elevă de 15 ani. Alţii spun că merg frecvent la film în Ungaria. „Păcat că nu se fac proiecţii de filme la noi, ar fi frumos să renască cinematograful. Eu merg aproape weekend de weekend la Nyiregyhaza la câte un film. Noroc că înţeleg limba, altfel ar trebui să merg până în Baia Mare sau Cluj”, spune Feher Laszlo, un elev de 18 ani din oraş. Cel de-al doilea spectacol a fost anulat din lipsă de spectatori. Filmul „Morgen“ a fost prezentat la Carei în cadrul unui turneu organizat în oraşele în care nu există cinematografe.

image

Cinematograful s-a prăbuşit
Reprezentantul Centrului Cultural Carei, Bogdan Georgescu, crede că tinerii preferă să urmărească acasă filme piratate de pe internet. „Cred că dacă nu rămâneam fără cinematograf din cauza prăbuşirii, în timp, oricum dădea faliment, iar asta datorită dezinteresului manifestat de tineretul de astăzi”, declară Georgescu.
Cinema Arta a funcţionat în Carei până în ianuarie 2001, când imobilul s-a prăbuşit. „Era o seară de joi când municipiul a rămas fără singurul cinematograf funcţional. Noroc că era joi şi nu vineri, când serile erau ocupate cu discotecă, iar sala era plină. Ar fi fost o adevărată tragedie”, povesteşte directorul Centrului Cultural Carei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite