Satu Mare: CAMPANIE Scăpaţi-ne de cerşetori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Adevărul de Seară" demarează de astăzi o campanie menită să determine autorităţile să ia atitudine în faţa acetui fenomen

Cei peste 200 de cerşetori prezenţi în municipiul Satu Mare au ajuns să deranjeze din ce în ce mai mult oamenii. Sătmărenii sunt asaltaţi de aproape 10 cerşetori care vin şi îţi imploră câţiva leuţi în numai o jumătate de oră. Majoritatea dintre ei au puncte fixe unde îşi desfăşoară activitatea de zi cu zi. Se înţeleg între ei, iar teritoriul odată stabilit nu poate fi încălcat de nimeni. De cum s-au deschis terasele, cerşetorii şi-au făcut prezenţa. Dacă până acum câştigau aproape 50 de lei, venitul lor a crescut considerabil. “Am ajuns să adun şi 100 de lei pe zi. Este o sumă destul de frumoasă”, a declarat Elisabeta, o cerşetoate care poate fi întâlnită zilnic pe la terasele din Centru Nou.

Unşi cu toate alifiile

Piaţa este studiată în fiecare an de cerşetori. Terasele mai „înstărite”, unde oamenii de afaceri se întâlnesc zilnic sunt binecunoscute de boschetari. Numai în zona Pieţei Libertăţii, la fiecare zece minute, cerceştorul îşi reia traseul, în speranţa unui nou client, proaspăt aşezat la masă. Cu copilul în braţe, cu punga de bronz sub braţ, nebărbieriţi şi urât mirositori, cerşetorii se mulţumesc din când în când şi cu o ţigară. Nu puţine sunt cazurile în care rişti să fi înjurat sau chiar luat la bătaie dacă nu te supui dorinţelor lor. O altă medotă extrem de eficientă este cu bebeluşul în braţe. „Dă-mi ceva bani ca să-i cumpăr mâncare copilului. Nu am cu ce să-l hrănesc”, sunt replicile cele mai des folosite de aceştia.
“Am născut prima oara la 16 ani, iar cel de-al doilea copil l-am adus pe lume de câteva luni. Tatăl nu câştigă foarte mulţi bani. Din ce adun încerc să îi cumpăr câte un scutec şi să-i dau şi de mâncare”, a declarat Bogdan Erika, de 17 ani.

Sătmărenii, deranjaţi de cerşetori

Fără nicio îndoială, sătmărenii s-au săturat deja de numărul mare de cerşetori care îi agresează verbal sau fizic în fiecare zi.
VOCEA STRĂZII


Florin Fuşle, 21 ani, student

image


“Am ajuns să nu îi mai suport! Sunt extrem de iritanţi. La fiecare zece minute te trezeşti cu un alt cerşetori lângă tine”

Oana Ţimerman, 21 ani

image



“Mă deranjează cumplit. Nu înţeleg de ce nu se ia nicio măsură în privinţa lor”

Florin Belbe, student

image



„Pe mine nu mă deranjează pentru că nu le dau niciun ban. Dacă toată lumea ar face la fel, cu siguranţă am scăpa de cerşetori”.



Citiţi în ediţia de azi a ziarului "Adevărul de Seară" cum vor autorităţile să elimine cerşetoria

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite