Buget sărac pentru Ziua Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Judeţeană pentru Tineret nu a primit în acest an fonduri pentru organizartea manifestărilor dedicate zilei de 2 mai. Direcţia Judeţeană de Tineret (DJT) Satu Mare organizează duminică cea de-a VI-a ediţie a Zilei Naţionale a Tineretului.

Anul acesta, din lipsă de fonduri, DJT Satu Mare face doar o serie de activităţi în cadrul Centrului Cultural G.M. Zamfirescu şi a Centrului de Agrement Ştrand Satu Mare. „Din păcate, anul acesta nu am primit fonduri din partea Ministerului Tineretului şi nici din partea autorităţilor locale şi judeţene, astfel încât am fost limitaţi la manifestări, comparativ cu anii precedenţi”, spune Parachiva Vajda, referent DJT Satu Mare.
Din program fac parte activităţi în aer liber, printre care concursuri de beach volley, fotbal şi tenis de masă. De asemenea, nu vor lipsi nici activităţile pentru copii, cum ar fi desenul pe asfalt. Toate se vor desfăşura în intervalul orar 10.00-13.00 la Centrul de Agrement Ştrand.

Promovarea profesiei militare

Tot în data de 2 mai, de la ora 10.00, în incinta Taberelor Școlare, Centrul Militar Judeţean va face o acţiune de promovare a profesiei militare în rândul tinerilor. „Tinerii vor putea vizita un stand cu oferta profesională și educațională a Ministerului Apărării Naționale, atât pentru învățământul universitar, cât și pentru cel liceal. În acest an se pot face înscrieri pentru tinerii sătmăreni, fete și băieți, care vor să devină soldați gradați voluntari în cadrul ministerului. Tot aici, tinerii vor putea solicita informații referitoare la metodologie, întocmirea dosarelor, probele de selecție și bibliografia necesară admiterii“, a declarat maiorul Bogdan Dumitru, ofițerul de relații publice din cadrul Centrului Militar.  

Spectacol stradal și teatru interactiv

De la ora 13.00 va avea loc un spectacol de dans stradal, iar de la ora 16.00 vor fi prezentate piese de teatru interacive pentru tineret la Centrul Zamfirescu. Seara se va încheia la ora 21.00, la Ştrand, unde vor fi organizate focuri de artificii.
„Anul trecut am avut peste 1.000 de tineri implicaţi în eveniment, însă anul acesta, din cauza lipsei de bani, dar şi a zilei libere de 1 mai, cu siguranţă vor fi mai puţini. Totuşi, sperăm să participe cât mai mulţi”, încheie referentul Paraschiva Vajda.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite