VIDEO Breakerii sătmăreni se rup în figuri de dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii trupei B-Element Crew se aleg cu umflături pe creştet, dislocări de oase şi membre şi diverse fracturi, totul pentru a realiza figuri reuşite. Umflăturile cauzate de deformarea craniului în urma figurilor executate pe creştet sunt semne ce confirmă experienţa celor care s-au dedicat breakului.


Pentru privitori, break dance-ul este un dans spectaculos cu figuri senzaţionale şi surprinzătoare. În realitate înseamnă, însă, mult mai mult. O spun deschis componenţii trupei sătmărene B-Element Crew, înfiinţată în 2003, an în care au început şi spectacolele, dar şi participări la concursuri de profil, unde s-au clasat mereu pe primele locuri. Cele mai dese accidentări au loc în timpul antrenamentelor, până se perfecţionează figurile de dans, dar uneori chiar şi în timpul spectacolului. „Am făcut un backflip şi din greşeală, am aterizat cu piciorul stâng pe vârfuri, şi mi-am dislocat un deget de la picior. Eram în spectacol, am coborât pentru câteva secunde, mi-am pus degetul dislocat la loc şi am continuat, chiar dacă îmi curgea şi sânge. Nu m-a durut probabil din cauza adrenalinei. Eram prea prins în dans“, spune Boci, liderul B Element Crew.

Cu craniul deformat de dans

Cei şase membri ai trupei sătmărene B Element Crew, Norbert Boca (Boci), Noris Lobonţiu - Menotti  (Noris), Ciaba Tamás (Tomi), Bogdan Purice (Bog-D), Roland Kotlar (Roll) şi Istvan Szökö povestesc că cele mai frecvente sunt întinderile musculare, vânătăile, dar şi dislocările de oase şi membre, fracturi de degete chiar în unele cazuri, când se exersează figuri mai solicitante. Acestea sunt câteva dintre sacrificiile pe care membri trupei B Element Crew le fac pentru a stăpâni şi pentru a pune în scenă cele mai spectaculoase figuri de break dance. Viaţa de B-boy nu este doar distracţie şi mişcări pe ritmuri electronice. Cei şase membri ai B-Element se antrenează de cel puţin trei ori pe săptămână, pentru a-şi perfecţiona mişcările, dar şi pentru a inventa mişcări noi, creativitatea şi stilul original fiind cele mai apreciate în cadrul concursurilor. „Fiecare încearcă şi în particular, pe lângă antrenament figuri noi, aşa că se întâmplă accidentări“, spune Noris. Cel mai spectaculos sacrificiu al breakerilor este deformarea craniului. Umflăturile cauzate de deformarea craniului, pe scalpul breakerilor, în urma figurilor executate pe creştet, sunt semne distinctive şi confirmarea experienţei în rândul celor care s-au dedicat breakului. „Fără această cicatrice, care este de fapt întărirea craniului în zona de sprijin din timpul figurilor, la concursurile care se respectă, pari un începător“, spune Boci.

Click pe poză pentru Galerie Foto!




„Fără cicatricea de pe cap, care este de fapt o întărire a creştetului, la concursurile care se respectă, pari un începător“ - Boci, breaker.


image
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite