Brazii se vând mai bine la Satu Mare decât în capitala Banatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Csabi Fedorca se declară foarte mulţumit de vânzările din Satu Mare
Csabi Fedorca se declară foarte mulţumit de vânzările din Satu Mare

Comercianţii susţin că în pieţele din oraş  vând şi de patru ori mai mult decât la Timişoara sau Baia Mare. Brazii danezi și cei autohtoni scumpi, cu ornamente naturale şi de dimensiuni mari, au fost primii care s-au vândut, chiar daca preţurile au fost mai mari.



Comercianții de brazi au dat lovitura în piețele din Satu Mare. Ei susţin că vânzările le merg cum nu se așteptau. Brazii danezi și cei autohtoni, de dimensiuni mai mari și cu ornamente natural, sunt cei mai căutaţi. „Primii pe care i-am vândut au fost cei cu lumânări, brazi mai mari cu conuri la prețuri începând de la 300 de lei. Oricum, piața din Satu Mare este foarte bună pentru noi, vânzările merg strună“, a spus Vasile Ciuciac din Negrești Oaș.
Un alt comerciant, din Orașu Nou, confirmă buna alegere a celor care se ocupă cu vânzarea pomilor de Crăciun la Satu Mare. „Am fost și în Timișoara și în Baia Mare, dar cel mai bine trec brazii la Satu Mare. Oamenii de aici nu țin cont de criză și își cumpără brazi frumoși fără să se uite neaparat la preț“, afirmă Csabi Fedorca. Acesta mai spune că a importat circa 1.000 de brazi din Danemarca și că de abia mai are câţiva. „Dacă în alte piețe vindeam câte 10-20 pe zi, aici vând și 80 de bucăți pe zi. Cel mai ieftin costă 50 de lei, iar cel mai scump 500 de lei“, mai spune Csabi.

„Doar odată e Craciunul“

 Și sătmărenii care în această dimineață își căutau un brad de Crăciun în Piața Mare s-au arătat mulțumiți de ofertă spunând că indiferent de prețuri merită să cumpere un brad frumos. „Doar odată e Crăciunul, așa că voi lua un brad care să fie frumos cu adevărat, chiar dacă costă mai mult“, spune Roly Balint. Și brazii autohtoni, din Maramureș sau Bistrița au avut trecere. „Se vând bine brazii, dar oricum noi avem doar brazi argintii nu molizi. Prețurile la brazii aduși din Piatra încep de la 50 de lei și ajung la 80 de lei. De șase ani ne ocupăm în fiecare iarnă cu comerțul cu pomi de Cărciun. În acest an ne-a mers foarte bine și sigur nu vom rămâne cu brazi nevânduți. Până acum, nici într-un an nu am rămas cu brazi nevânduţi“, spune Mirela Moiș din Sighetul Marmației.Florarii din piețe au pregătit și produse ornamentale din crengi de brazi, dar și pomi micuți de Crăciun în ghivece. „Eu cumpăr un astfel de brăduleț cu 10 lei pentru a-l duce în cimitir la mormântul tatălui meu. Să fie Crăciun și pentru cei dragi trecuți în neființă“, spune Sergiu Muntean.        


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite