Satu Mare: Brazi artificiali costă până la 250 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi preţurile au rămas cam aceleaşi ca anul trecut, sătmărenii nu se înghesuie la cumpărături. Brazii artificiali şi ornamentele de Crăciun împodobesc deja magazinele sătmărene. 

Brazii artificiali se vând la preţuri între 60 şi 250 lei şi pe categorii: împodobiţi sau nu, cu zăpadă artificială sau fără, albi sau verzi, iar cei naturali au preţuri între 80 şi 250 de lei. Cu toate că au de unde alege, sătmărenii nu se grăbesc să îi cumpere de pe acum. Preţurile la ornamentele de Cărciun pornesc de la 10 lei şi ajung la 50 de lei setul de globuri şi alte decoraţiuni. „E prea devreme să vorbim despre Crăciun. Doar firmele se cam grăbesc. Am şi brad artificial şi natural, în faţa casei. În fiecare an îi împodobesc pe amândoi. Ornamentele le schimb, deoarece îmi place ca de fiecare dată brazii să fie îmbrăcaţi în alte culori. Acestea le cumpăr din Ungaria pentru că sunt mai ieftine, cel puţin aşa erau anul trecut“, a declarat Alina Simionaş (27 ani).

Librăria Sampapers, de pe strada Ştefan cel Mare, la fel ca restul din oraş, are rafturile pline de ornamente de Crăciun. Un set de globuri de diferite forme şi culori se vinde de la 50 de lei. Brazii artificiali împodobiţi se vând de la 40 de lei, iar o coroniţă costă 12 lei. „Acestea sunt doar câteva din accesoriile pe care le avem deocamdată în magazine, dar în săptămânile viitoare vom mai aduce marfă“, a declarat Gabriela Szabo, una dintre vânzătoare.

Brazi naturali în pieţe
Brazii naturali se comercializează în pieţe. Nicoleta Lup, patroana unei firme care deţine afacerea de ani buni a renunţat, în acest an, să majoreze preţurile. „Situaţia financiară a oamenilor nu e deloc roz.  Brazii îi vând de la 80 la 250 de lei, cel mai scump. Preţurile sunt aceleaşi de anul trecut. În plus, aceşti brazi se pot planta, după sărbători, în grădină sau se pot păstra în ghiveci“, a declarat Nicoleta Lup.
 
Molizi cu cel mult 30 de lei
Cei mai mulţi sătmăreni aşteaptă oferta Direcţiei Silvice, care va scoate la vânzare, după data de 10 decembrie, 18.000 de molizi şi 100 de brazi. „O parte va merge către populaţie, iar restul către agenţii economici. Preţurile pentru pomii destinaţi populaţiei sunt fixe şi vor porni de la 10 lei pe bucată şi vor ajunge până la 30 de lei, în funcţie de mărimea pomului. Preţurile sunt fără TVA. Cumpărătorii vor achita şi plata crotaliului. Pentru agenţii economici se vor organiza licitaţii“, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei, Adrian Trela.     

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite