Bojani Roxana Anca - Vrea o carieră în dans şi gastronomie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roxana dansează de 12 ani şi îşi doreşte să deschidă un restaurant cu specific românesc în străinătate.

S-a născut şi a copilărit în oraş şi este de mică pasionată de muzică şi dans. „Am urmat cursurile Liceului de Arte din clasa a II-a până în a VI-a, timp în care am studiat pianul. M-am mutat apoi la Liceul Sportiv, unde am făcut atletism timp de doi ani, dar şi baschet şi volei. Din păcate am fost nevoită să renunţ la sport din cauza unor probleme de sănătate care s-au ivit, astfel încât liceul l-am urmat la profilul economic”, povesteşte tânăra.
După opt ani de muzică şi sport, Roxana s-a reprofilat. S-a înscris la Colegiul Economic „Gheorghe Dragoş”, la profilul tehnician în gastronomie.
Locul I şi II la Megadance
În decembrie anul trecut a participat la prima ediţie a concursului judeţean Megadance, organizat la Satu Mare în trei etape. „M-am înscris la cea de-a treia preselecţie, de care am trecut cu brio, intrând în finală la categoria dance-mix. La acest concurs am obţinut locul I”, spune Roxana. La două luni după concurs, S-a înscris la o şcoală nouă de dans, Backstage Dance School, cu care a participat la concursuri şi alte evenimente culturale.
În luna aprilie s-a înscris la Megadance 2, la categoria Showdance, la care a obţinut locul II. „De când m-am înscris la această şcoală mă simt mult mai bine, din toate punctele de vedere. Mişcarea îmi face bine fizic, iar oamenii care mă înconjoară sunt ca o a doua familie pentru mine”, declară tânăra.
Dansează pe diferite ritmuri
Deşi dansează de 12 ani, doar anul acesta a început cursuri intensive în acest domeniu. „Din februarie până acum, la Backstage am învăţat peste 10 stiluri de dans, printre care swing, bachata, rumba, tango argentinian, hip-hop, cha-cha şi vals lent. Facem cursuri şi repetiţii de luni până vineri câte două ore pentru a fi în formă la evenimentele la care suntem invitaţi. Ador orele de dans, pentru că dansul înseamnă totul pentru mine în momentul de faţă”, spune Roxana.
Anul acesta, ea a participat cu şcoala de dans la peste 20 de spectacole. „Anul acesta am avut foarte multe spectacole, în general baluri ale bobocilor, zilele oraşelor şi comunelor din judeţ, dar şi un spectacol în Csengersima, Ungaria, de ziua oraşului”, povesteşte tânăra.
Întrebări şi răspunsuri
ADS: Care este scopul tău profesional?

R.B.: Aş vrea să-mi încerc norocul în străinătate. Îmi doresc un loc de muncă, la început ca ajutor bucătar, după care să urc toate treptele necesare ca să-mi pot deschide propriul restaurant tradiţional românesc în străinătate, unde să pot oferi românilor gusturile specifice bucătăriei de acasă.
ADS: În ceea e priveşte dansul, cum vezi următorii 5 ani?
R.B.: Dacă reuşesc să plec în străinătate, aş vrea să mă înscriu la o şcoală profesionistă de dans şi să obţin o diplomă de coregraf. Dacă însă rămân acasă, aş vrea să-mi găsesc un loc de muncă, deşi e greu în situaţia financiară a ţării, şi să continuu dansul alături de cei de la Backstage. Sper să avem tot mai multe spectacole şi să devenim mai cunoscuţi în regiunea de nord-vest, şi de ce nu, chiar şi la nivel naţional.
Ce-i place:
Îi place să iasă cu prietenii în oraş, adoră filmele de groază, dar şi comediile, iubeşte muzica R&B, să deseneze şi să cânte.
Ce nu-i place:
Nu suportă minciuna şi persoanele cu două feţe, în rest îi place să acorde încredere oamenilor şi să privească partea pozitivă a lucrurilor.
Profil:
Născută: 12 aprilie 1990, Satu Mare
Educaţie: Colegiul Economic „Gheorghe Dragoş”
Familie: necăsătorită, are o soră

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite