Blocaj pe piaţa terenurilor agricole - revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai importante titluri din ziarele locale
Cele mai importante titluri din ziarele locale

Blocaj pe piaţa terenurilor agricole. Din cauza cererii mari şi a ofertei reduse, preţurile se menţin la nivelul anilor trecuţi, titrează Gazeta de Nord - Vest, iar Satu Mare a sărbătorit cu pioșenie Ziua Națională a României, scrie Informaţia Zilei de astăzi

             Chiar dacă trecem o perioadă de criză financiară, preţurile terenurilor agricole din judeţ se mentin la cote ridicate din caza faptului că pe piaţă sunt multe cereri, în timp ce ofertele sunt destul de puţine. Cele mai scumpe terenuri sunt cele din zona Careiului, unde acestea ajung chiar până la 15.000-17.000 de euro pe hectar, în timp ce la polul opus se află cele din zona Codrului, unde un hectar de teren agricol se vinde cu 2.000-3.000 de euro. Experţii imobiliari din judeţ sunt de părere că în judeţul Satu Mare se vând foarte greu terenurile arabile din cauza faptului că sunt unele probleme în ceea ce priveşte întabularea acestora, dar şi din cauza faptului că marile ferme, prin contractele de arendare încheiate cu proprietarii, nu permit vânzarea acestora decât după ce contractul expiră, scrie Gazeta de Nord - Vest.

Satu Mare a sărbătorit cu pioșenie Ziua Națională a României

De Ziua Națională a României, Prefectura, Consiliul Județean (CJ), Primăria Satu Mare și Garnizoana au organizat o serie de manifestări. Programul lor a fost următorul: *ora 11 – depuneri de jerbe la statuile lui Corneliu Coposu, I.C. Brătianu și Iuliu Maniu; *ora 12 – ceremonial oficial și depuneri de coroane la statuia dr. Vasile Lucaciu și paradă militară în Centru; *ora 13.30 – program cultural – artistic în piața 25 Octombrie.Autoritățile, partidele și asociațiile au depus zeci de jerbe și coroane de flori. Activităţile organizate cu ocazia Zilei Naţionale au continuat de la ora 17, cu un spectacol de excepţie, care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor. Este vorba despre Festivalul Naţional Multicultural “De dragoste, de neam, de ţară”, desfăşurat pe durata a două zile, 30 noiembrie şi 1 decembrie.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite