Satu Mare: (Update)EXCLUSIV „Biuţa” şi gaşca, audiaţi de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: (Update)<b>EXCLUSIV</b> „Biuţa” şi gaşca, audiaţi de procurori
Satu Mare: (Update)<b>EXCLUSIV</b> „Biuţa” şi gaşca, audiaţi de procurori

Ionel Rostaş, fiul liderului clanului Biuţa şi-a petrecut noaptea la răcoare. În cursul zilei de azi vor fi prezentaţi instanţei de judecată. S-a dovedit că el este conducătorul bolidului în care a murit tânărul de 19 ani.

Update ora 18.00

În urmă cu o jumătate de oră, Ionel Rostaş, zis “Biuţa ” a fost luat din arestul IPJ Satu Mare şi dus la Parchet pentru audieri. Acolo a fost aşteptat de familia lui.
Daniel Şuta a fost audiat prima dată. A ajuns în faţa procurorilor în jurul orei 13.00, iar în momentul de faţă se află tot acolo. A urmat Isvan Moşu, Alina Scurtu şi Ionel Rostaşi, fiecare dintre ei fiind aduşi separat şi la un interval de aproape două ore unul faţă de celălalt.
Bătrânul Bia susţine în continuare că fiul său nu este vinovat. „ El s-a jurat la preot că nu va mai conduce beat. Sunt revoltat pe poliţişti pentru că l-au luat cu “japca” de acasă, fără să ştim că îl vor aresta. În Satu Mare nu există dreptate”, a declarat marele Bia, tatăl lui Ionel Rostaş.
În cursul acestei serii, judecătorii trebuie să decidă dacă vor lua măsura arestării preventive pentru tinerii cercetaţi.

CITIŢI ŞI

Tatăl tânărului ucis în accident - „Vreau să fie pedepsit Biuţa”

„Biuţa” era mort de beat în momentul accidentului

Tânărul de 19 ani care se afla în maşina condusă de fiul clanului Bia a decedat

VEZI AICI GALERIE FOTO


Poliţiştii i-au reţinut aseară pe Ionel Rostaş, zis „Biuţa”, pe Alina Maria Scurtu, tânăra care a susţinut că a condus autoturismul implicat în accidentul de pe strada Careiului, dar şi pe Daniel Şuta şi Isvan Horvat, doi amici ai lui „Biuţa” şi  pasageri în maşina condusă de recidivist. Poliţiştii au în sfârsit dovezi incriminatorii, pe baza cărora i-au putut aresta pe toţi patru.

Deşi, iniţial, lucrătorii de poliţie au efectuat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă faţă de Ovidiu Suciu şi faţă de Maria Scurtu, persoană ce pretindea că ar fi condus autoturismul marca BMW la momentul accidentului, în prezent, în urma probatoriului administrat în cauză, s-a dispus atât reţinerea lui Ionel Rostaş cât şi a Alinei Scurtu, Istvan Horvat şi Daniel Şuta, primul fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, iar ceilalţi trei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizare a infractorului.

„Tinerii vor fi prezentaţ azi Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare pentru a se lua măsurile preventive”, a declarat Ana Mălăiescu, purtător de cuvânt al IPJ Satu Mare.

„Biuţa” era la volan

În data de 8 august 2009, Ionel Rostaş, împreună cu alţi patru prieteni se întorceau dimineaţa de la o petrecere. Vroiau să îl lase acasă pe tânărul de 19 ani, Viorel Şerban, care a decedat în urma accidentului de circulaţie.
Pentru că Ionel Rostaş a băut toată noaptea, după producerea accidentului, acesta a convins-o pe prietena lui, Alina Scurtu, care se afla în dreapta să declare că ea este conducătoarea auto.

Pentru că aceasta nu avea nicio urmă pe faţă, „Biuţa” a mânjit-o cu sânge, încercâd astfel să inducă în eroare poliţiştii. Fiul liderului clanului „Bia” , Ionel Rostaş, se afla sâmbătă, în momentul producerii accidentului de circulaţie, sub influenţa băuturilor alcoolice. Probele de sânge prelevate indicau o îmbibaţie alcoolică de 1,4 mg/ l alcool.

Pentru fapta sa, Ionel Rostaş riscă închissoare de la 5 la 15 ani, asta după ce a mai stat câţiva ani la “răcoare” tot pentru infracţiuni la regimul circulaţiei, Maria Scurtu, Dan Şuta şi Istvan Horvat riscă pedespse cu închisoare de la 3 luni la 7 ani pentru favorizarea infractorului. 

Tată lui Şerban vrea pedeapsa maximă

Tatăl fiului ucis în accidental de circulaţie provocat de Biuţa vrea neapărat să fie pedepsiţi toţi cei patru tineri rămaşi în viaţă. A cerut de la bun început să se facă dreptate. “Vreau să primească pedeapsa maximă pentru ce i–au făcut fiului meu. Au consumat alcool, l-au luat cu ei, iar acum Viorel este în mormânt. Vreau dreptate cu orice preţ, ei trebuie să plătească pentru fapta lor”, a declarat Viorel Şerban, tatăl tânărului decedat.



Alina Maria Scurtu
: Tânăra susţine că ea este conducătoarea autoturismului Mercedes. Acesta şi-a menţinut declaraţia încă din prima clipă. Dacă se va dovedi că a minţit, va fi acuzată de savârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului.








Daniel Şuta
este acuzat de săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului. Acesta a fost primul audiat în cazul accidentului produs în data de 8 august, pe strada Careiului din municipiul Satu Mare. Tânărul se afla în maşina condusă de Ionel Rostaş








Ionel Rostaş, zis „Biuţa”
riscă înschisoare de între 5şi 15 ani pentru ucidere din culpă şi conducerea unui autoturism cu o concentraţie alcoolică peste limita legală, asta în cazul în care va fi găsit vinovat. Tânărul susţine în continuare că nu este răspunzător pentru moartea tânărului de 19 ani.



image
image
image
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite