Satu Mare: „Biuţa“ s-a predat aseară poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: „Biuţa“ s-a predat aseară poliţiştilor
Satu Mare: „Biuţa“ s-a predat aseară poliţiştilor

Alături de tatăl său, fugarul s-a predat poliţiştilor de bună voie, după ce susţine că în tot acest timp a fost internat într-o clinică de psihiatrie. Ionel Rostaş va sta în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean pentru 29 de zile

Citiţi şi


Biuţa a făcut recurs, dar i-a fost respins


„Marele“ Bia vrea să îl scoată pe Biuţa nebun


Cazul Biuţa, subiect de dezbatere naţională


Biuţa este căutat de poliţişti şi jandarmi


"Biuţa" a fost arestat în lipsă

„Biuţa” şi gaşca, audiaţi de procurori


Tatăl tânărului ucis în accident - „Vreau să fie pedepsit Biuţa”


„Biuţa” era mort de beat în momentul accidentului


Tânărul de 19 ani care se afla în maşina condusă de fiul clanului Bia a decedat


VEZI AICI GALERIE FOTO



Ionel Rostaş, zis „Biuţa“ s-a predat aseară, la ora 20.30, poliţiştilor sătmăreni, mandatul lui de arest preventiv pentru 29 de zile întrând în vigoare. În momentul de faţa el se află în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţea Satu Mare (IPJ), după ce, tot aseară a fost audiat şi de judecătorul care i-a emis mandatul.
„Buiţa“ s-a prezentat poliţiştilor alături de tatăl său, care susţinea încă de la bun început că fiul lui îşi va ispăşi pedeaspa, dacă va fi găsit vinovat. „Aşa este cel mai bine. Nu a fugit nicăieri, a fost bolnav“, susţine Ionel Rostaş, tatăl lui „Biuţa”. Acesta a mai declarat că fiul său a fost internat în spital şi nici în momentul de faţă nu şi-a revenit complet. „A fost internat la psihiatrie. Am depus foaie medicală la dosar, le-am arătat judecătorilor că fiul meu nu a fugit nicăieri. A fost internat undeva în ţară, unde a urmat un tratament adecvat. Nici acum nu şi-a revenit, foarte greu comunicăm“, a mai declarat marele „Bia”.

Prezentat aseară judecătorului

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Satu Mare, judecătorul Remus Nemeş, a declarat că poliţiştii au acţionat cu profesionalism aseară, prezentându-l în cel mai scurt timp judecătorului care instrumentează cazul „Biuţa”. „După ce poliţiştii l-au reţinut, acesta a fost prezentat instanţei de judecată, fiind audiat de judecător. Mandatului lui de arest preventiv curge cu data de ieri, existând posibilitatea ca după cele 29 de zile, în funcţie de evoluţia dosarului, pe numele lui său să fie prelungit mandatul pentru alte 29 de zile“, a declarat judecătorul Remus Nemeş.

Încă nu are apărător


Din cauza protestelor magistraţilor, fostul apărător al lui Ionel Rostaş nu a reuşit să ajungă la Satu Mare. Nu este încă sigur dacă va reînnoi contractul cu Biuţa. „Suntem în tratative, am discutat de câteva ori la telefon cu tatăl băiatului, dar nu am reuşit să ajung încă la Satu Mare”, a declarat fostul avocat a lui „Biuţa“, bucureşteanul Alin Raicu.
Acesta l-a lăsat baltă pe „Biuţa“ după două ore de la expirarea mandatului de reţinere pentru 24 de ore. „Am refuzat să-i mai fiu apărător legal din două motive: nu ne-am înţeles asupra onorariului, respectiv nu am reuşit să conversez cu clientul meu. Singurele cuvinte pe care le puteam scoate de la el au fost „da“ şi „nu“, a mai spus Raicu.

Fugar timp de 13 zile

Ionel Rostaş a fost văzut ultima dată pe data de 21 august, moment în care i-a expirat mandatul de reţinere. Cu toate că pe numele său au fost emise alte două citaţii şi mandate de aducere la audieri, tânărul de 29 de ani nu a fost de găsit până ieri, când s-a predat benevol. Ionel Rostaş este cercetat pentru uciderea din culpă a unui tânăr de 19 ani, care a decedat în urma accidentului de circulaţie petrecut în data de 8 august.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite