Bicicliştii sătmăreni cer municipalităţii respingerea studiului de circulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii sătmăreni ai Federaţiei Bicicliştilor din România cer respingerea studiului  de circulaţie care urmează să fie votat în următoarea şedinţă de Consiliu Local.

Bicicliştii sătmăreni susţin că problema pistelor este tratată cu neseriozitate în studiul de circulaţie. „Au expediat în câteva rânduri problema circulaţiei cu bicicleta şi a pistelor de biciclişti. Cerem municipalităţii respingerea studiului în forma sa actuală şi să solicite prestatorului să elaboreze un studiu serios în ceea ce priveşte circulaţia cu bicicleta“, spune Janos Mark Nagy, directorul executiv al Societăţii Carpatina Ardeleana, organizaţia fondatoare a Federaţiei Bicicliştilor din România.

Reprezentanţii Comisiei pentru Siguranţa Circulaţiei din cadrul Primăriei Satu Mare nu au putut oferi un răspuns la nemulţumirile bicicliştilor: „Nu am citit studiul, sunt în străinătate, vom analiza situaţia“, a declarat viceprimarul Adrian Albu, şeful Comisiei pentru Siguranţa Circulaţiei.

Infrastructura e de vină

Incertrans SA, autoarea studiului, dă vina pe infrastructura deficitară din oraş. „Traficul este de aşa natură în Satu Mare încât nu putem prevedea piste pentru biciclete pe carosabil, ci mai mult pe trotuare, în anumite zone. Dacă vom sesiza o tendinţă de creştere a numărului de persoane care renunţă la maşină pentru biciclete pistele se pot proiecta şi pe carosabil. Dacă sunt observaţii pertinente, le vom analiza“, spune inginerul Luigino Szecsy.
Bicicliştii spun că nu s-a făcut o analiză serioasă. „Nu am găsit analiza situaţiei existente a circulaţiei cu bicicleta, nici estimarea privind numărul actual al participanţilor la trafic cu bicicleta şi nici estimarea privind numărul celor care în viitor vor să circule cu bicicleta în municipiul Satu Mare. Bicicliştii sunt din nou ignoraţi şi marginalizaţi la propriu în Satu Mare“, conchide Janos Mark Nagy.


Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite