Beniamin Varga visează să joace cu Michael Jordan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beniamin Varga îşi doreşte să joace în NBA
Beniamin Varga îşi doreşte să joace în NBA

Beniamin Varga provine dintr-o familie de sportivi, mama - atletă, tata - fotbalist, şi s-a îndrăgostit de baschet în clasa a IV-a, când  a intrat în echipa antrenorului Ovidiu Oros de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Satu Mare.

„Îmi place atletismul şi fotbalul, din când în când, dar cel mai mult baschetul, în care vreau să fac performanţă”, spune Beniamin Varga, 13 ani, elev în clasa a VII-a. Dintre marii jucători de baschet, îl admiră pe Michael Jordan. „Îl admir pentru modul cum joacă, dar mai ales pentru felul cum se concentrează la fiecare aruncare la coş. Visul meu este să ajung să joc în NBA (n- red.- campionatul de baschet profesionist american)“, spune Beniamin. Vis realizabil, ţinând cont de perseverenţa şi ambiţia care îl caracterizează, spune despre el antrenorul Ovidiu Oros.  Beniamin este conducător de joc, îndrumă şi coordonează echipa din punct de vedere tactic, atât în atac, cât şi în apărare. Rolul lui este foarte important în jocul echipei, dar tânărul nu se laudă cu asta. „În sport cel mai important este să fii modest: Rezultatele se văd prin joc şi nu dacă ne lăudăm noi”.

Echipă cu potenţial


La doi ani de la constituirea echipei de baschet U14 a Liceului cu Program Sportiv Satu Mare, cei 12 componenţi, Beniamin Varga, Rareş Taraioş, Vlad Ţuţuraş, Reimond Tămaş, Raul Lung, Vlăduţ Tătăran, David Vida, Tamas Balogh, Răzvan Mocan, Bogdan Nicoară, Richard Nagy şi Mark Dodoiu, au obţinut deja câteva rezultate notabile. Cel mai important dintre acestea este calificarea la turneul semifinal al Campionatului de minibaschet juniori U13 de anul trecut. „Sunt copii buni, serioşi, care au demonstrat că pot face sport de performanţă. Încă sunt mici, nu au o viziune clară asupra jocului, dar muncesc mult, şi, ceea ce este mai important, îşi doresc victoria în competiţii”, spune despre ei antrenorul. La rândul lui baschetbalist de performanţă, Ovidiu Oros (33 de ani) este antrenor de baschet la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare de opt ani. Înaintea băieţilor, a antrenat echipa de baschet junioare III a liceului, cu care a reuşit să obţină o medalie de argint la Campionatul Naţional de Junioare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite