Rezultate finale: Băsescu a câştigat în judeţul Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-au numărat toate voturile din cele 398 de secţii de votare de pe raza judeţului Satu Mare. BEJ a finalizat numărătoarea buletinelor, abia la ora 11.38.

Ora 12.00: Rezultatele primul tur de scrutin au arătat că Traian Băsescu a fost votat de sătmăreni într-o proporţie de 29,72%.

Ora 8.00 : Sătmărenii l-au votat pe Băsescu într-un procent mai mare, în timp ce Kelemen Hunor s-a clasat pe poziţia a doua. Mircea Geoană se află abia pe locul al III-lea.

În urma numărării voturilor din 75% din secţiile de votare din judeţul Satu Mare, sătmărenii l-au votat pe Băsescu într-un procent de 30.07 %, în timp ce Kelemen Hunor s-a clasat pe poziţia a doua, cu 23,22 %. Candidatul pentru preşedenţie, Mircea Geoană a fost votat într-un procent de 23,18 %, iar Crin Antonescu în procent de 15, 73%.
În ceea ce priveşte referendumul, 79,29% dintre sătmăreni s-au declarat pentru introducerea parlamentului unicameral şi 20,71% împotrivă, iar 88,24 au votat pentru reducerea numărului de parlamentari şi 11,76% împotrivă.

Rezultatele prezentate sunt de la ora 8.00 dimineaţa, în urma centralizării datelor de la cele 301 secţii de votare.

Satu Mare – cea mai slabă prezenţă la vot

Satu Mare a înregistrat cea mai slabă prezenţă la vot. Până la ora 21.00, doar 41,65% din cei 319.030 sătmăreni cu drept de vot au trecut pe la urne. Explicaţia pentru poziţia codaşă o dă reprezentantul Pro Democraţia Satu Mare, Ioan Nichita. Acesta susţine că, la fel ca în Harghita, Covasna, şi în Satu Mare, minoritatea maghiară a preferat să stea acasă. „Sunt foarte disciplinaţi când este vorba despre interesul lor. Ieri ştiau că reprezentatul UDMR nu are şanse“, a spus Ioan Nichita. În judeţul Satu Mare, 35 % din electorat este de etnie maghiară.  


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite