UPDATE: Concubina şi prietenul de pahar, arestaţi pentru 29 de zile. Ei sunt principalii suspecţi ai omorului de marţi după-amiază

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concubina şi prietenul de pahar sunt principalii suspecţi înc azul omorului de marţi după-masa de pe strada Mara. Este vorba de Maria Magdalena Joo şi Gabor Kîmpan. Cei doi au fost propuşi pentru arestare preventivă, iar în şedinţa de miercuri, de la ora 13.00, cei doi au fost arestaţi pentru 29 de zile.

UPDATE: 21.30

Maria Magdalena Joo şi Gabor Kîmpan, concubina şi un alt prieten de pahar al bărbatului înjunghiat marţi seară, au fost reţinuţi ieri de anchetatori pentru 24 de ore ca fiind principalii suspecţi pentru moartea lui Attila Niczas.  Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare i-au prezentat pe cei doi judecătorilor de la Tribunalul Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

La şedinţa de astăzi, de la ora 13.00, judecătorul a emis mandate de arestare pentru 29 zile pe numele inculpaţilor, urmând ca anchetatorii să continute cercetările pentru a stabili condiţiile în care bărbatul a fost ucis. Cei doi vor fi trimişi în judecată pentru omor calificat şi  riscă pedeapsa cu închisoarea de la 15 la 25 de ani.

Miercuri, ora 11.00

O crimă a îngrozit ieri locuitorii de pe strada Mara din Satu Mare. Un bărbat de 40 de ani a fost ucis cu sânge rece în locuinţa în care stătea cu chirie alături de concubina sa, o femeie de 50 de ani din localitatea Moftin. Bărbatul a fost înjunghiat în gât, dar avea lovituri şi în alte zone ale corpului. Principalii suspecţi ai poliţiştilor sunt concubina bărbatului, Maria Magdalena Joo, dar şi un alt bărbat care locuia alături de cei doi şi care, deocamdată, nu a fost identificat. Femeia nu a putut fi interogată de poliţişti din cauza stării de ebrietate în care se afla. „Nu ştiu ce fel de Attila îl chema. Nu sunt soţia lui, dar locuiam cu el şi îl iubeam tare mult“, le explica ieri seară femeia poliţiştilor.

Locuitorii din zonă spun că bărbatul ucis şi concubina sa aveau prieteni de pahar care îi vizitau destul de des. Pe corpul bărbatului, anchetatorii au găsit mai multe plăgi înţepate, dar şi lovituri. Anchetatorii au întocmit o listă cu suspecţi. Potrivit locuitorilor din zonă, Attila Niczas locuia cu chirie în casa în care a fost găsit ucis.

Găsit într-o baltă de sânge
Concubina bărbatului a fost cea care a sesizat ieri poliţia, în jurul orei 16.00. Ea le-a spus oamenilor legii că şi-a găsit iubitul mort în casă într-o baltă de sânge. O echipă de criminalişti condusă de un procuror şi un medic legist s-a deplasat la adresa indicată de femeie, unde au constatat că cele sesizate se confirmă. „Ceea ce vă putem spune deocamdată este că vorbim cert despre o crimă. Bărbatul a fost găsit mort în casă. Avem deja un cerc de suspecţi. Când vom identifica şi autorul faptei vă vom anunţa“, a declarat Marinela Pop, procurorul care se ocupă de caz.
O ambulanţă a fost solicitată la faţa locului, dar asistenţii l-au găsit mort pe bărbat. „Bărbatul avea o plagă tăiată la nivelul gâtului, dar şi lovituri pe restul corpului. Asistenţii nu au putut decât să constate decesul bărbatului“, a precizat Mihaela Pop, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Satu Mare.

Vecinii nu îi cunoşteau de multă vreme pe cei doi. „Locuiesc de câteva luni în această casă. Nu ştim nimic despre ei, unii spun că locuiesc cu chirie în această casă, alţii că au cumpărat-o de la un neamţ. Noi am văzut doar că se plimba multă lume pe la ei şi că le plăcea băutura“, a declarat Alexandru Mezei, unul dintre vecini. Cadavrul bărbatului a fost transportat la morga Spitalului Judeţean pentru efectuarea autopsiei şi stabilirea cauzei morţii. Pe tot parcursul nopţii, Maria Magdalena Joo a fost audiată de către poliţişti.

Citat:Vorbim cert despre o crimă. Bărbatul a fost găsit mort în casă. Avem deja un cerc de suspecţi. Marinela Pop, procuror


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite