Balconiada la Satu Mare-Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista Presei
Revista Presei

Balcoanele construite ilegal la Satu Mare sunt în număr tot mai mare, scriu ziarele locale de astăzi. În presa sătmăreană de azi mai puteţi citi despre directorii deconcentratelor din judeţul care au incertitudini în privinţa menţinerii lor în funcţie.     

Satumareonline dezbate problema „Extinderilor” apartamentelor de la parterul blocurilor. Nu-i un capăt de ţară dacă omul îşi mai face o debara pentru compoturi sau pentru microcentrală, numa’ atunci e bai dacă cere autorizaţie de la Primărie. Dacă nu cere, nu-i nici o problemă, poate să-şi construiască şi vilă la parterul blocului şi n-o să-l deranjeze nimeni de la Primărie.  Inspectorii se justifică, spunând că sunt prea puţini angajaţi la Biroul de Disciplină în Construcţii din cadrul Primăriei, astfel că deplasările pe teren se fac doar la anumite sesizări, atunci când e cazul. Gurile rele spun că inspectorii din Primărie mai închid ochii atunci când se văd în faţa faptului împlinit, însă cei care nu au nici un fel de relaţii rămân cu cererea scrisă în mână.

Degringoladă în instituţiile publice

Gazeta de Nord Vest scrie despre haosul legislativ din instituţiile deconcentrate. Directorii instituţiilor au incertitudini în privinţa menţinerii lor în funcţie, lucru care afectează activitatea instituţiilor pe care le conduc.  Faptul că ordonanţele de urgenţă ale Guvernului nr. 37/2009 şi nr.105/2009, privind numirea politică a directorilor de instituţii deconcentrate, emise în aprilie şi noiembrie, au fost declarate neconstituţionale a produs o adevarată degringoladă în instituţiile publice. Directorii de Finanţe au fost revocaţi, dar s-a revenit asupra revocării lor în 24 de ore. În cazul directorului Direcţiei Muncii, revocarea a fost definitivă. Alţi directori de deconcentrate ştiu faptul că au fost numiţi în condiţii

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite