S-au dat bani de protocol la bacalaureat?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astăzi a început proba orală la limba română
Astăzi a început proba orală la limba română

Unii elevi şi părinţi spun că au dat bani de protocol,. Conducerea Inspectoratul Şcolar Județean Satu Mare dezminte această informaţie.

Unii elevi şi părinţi susţin că şi în acest an au fost strânşi bani pentru protocol la examenul de bacalaureat. Sumele pe care elevii le-ar fi plătit sunt cuprinse între 100 şi 200 de lei. Conducerea Inspectoratului Şcolar susţine că acest lucru este ilegal.
O absolventă a Colegiului Naţional „Doamna Stanca” care a dorit să îşi păstreze anonimatul a declarat pentru „Adevărul de Seară“ că a plătit 200 de lei pentru bacalaureat. Mai mulţi elevi care aşteptau să intre în examen au confirmat afirmaţiile tinerei.
Situaţia de la Colegiul Naţional „Doamna Stanca” nu este singulară. Şi elevii de la Liceul de Artă „Aurel Popp” se pare că au plătit câte 100 de lei pentru a acoperi costurile de protocol. „Săptămâna trecută am avut o şedinţă cu părinţii pentru a stabili ce sumă strângem pentru protocolul din timpul examenului. Am stabilit să adunăm câte 100 de lei de elev. Din aceşti bani urmează să se plătească cazarea preşedintelui comisiei de evaluare, se asigură apa, gustările şi, probabil, masa examinatorilor de la probele scrise”, ne-a declarat Iuliana T., mama unui absolvent de la Liceul de Artă „Aurel Popp”.
Inspectoratul şcolar neagă
Gabriela Luputi, directorul de la „Doamna Stanca“, susţine că nu ştie să se fi adunat bani de protocol. Ea spune că fondurile claselor sunt gestionate de asociaţia de părinţi, care are personalitate juridică. La rândul ei, şi conducerea Inspectoratului Şcolar susţine că nu ştie nimic despre sumele strânse în licee. „Nu cred! Noi am prelucrat de ani de zile că e interzis să se adune bani pentru protocol. În cazul în care vom primi reclamaţii care să confirme acest lucru, se vor face controale în centrele de examen”, a declarat Ladislau Konya, inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Satu Mare.
Un număr de 3.527 de absolvenţi ai claselor a XII-a şi a XIII-a au început astăzi examenul de Bacalaureat. Acesta se va termina în 8 iulie, când vor fi afişate rezultatele finale.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite