Azi începe marea vaccinare antigripală sezonieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 18.000 de doze de vaccin antigripal sezonier au început să fie distribuite încă de azi dimineaţă medicilor de familie de pe teritoriul judeţului Satu Mare. Persoanele peste 65 de ani vor fi primii care se vor vaccina gratuit împotriva gripei sezoniere.

Conform declaraţiei doctorului Dorina Dragoş Guran, director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, tot azi începe şi vaccinarea. „O parte din medicii care trec azi pe la Direcţie vor primi aceste vaccinuri. Pentru ceilalţi, ne vom deplasa personal la cabinetele medicale“, a declarat aceasta.
Persoanele peste 65 de ani vor fi primii care se vor vaccina gratuit împotriva gripei sezoniere.

Chiar dacă dozele nu sunt suficente, reprezentanţii DSP speră ca măcar această categorie să fie suficientă. „Anul trecut am primit 50.000 de doze de vaccin îmăotriva gripei sezoniere. Din punctul me de vedere, cantitatea de anul acesta este destul de mică, însă vom vedea exacr care este gradul de acceptabilitate a acestor persoane“, a mai spus Dorina Dragoş Guran.
Persoanele care nu beneficiază în mod gratuit de aceste doze îşi pot achiziţiona, contra-cost, de la farmaciile din municipiu, vaccinul antigripal. O astfel de doză costă între 10 şi 30 lei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite