Azi-dimineaţa: Crimă la Bixad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Mihali (63 de ani) a fost găsit mort, azi-dimineaţă, de fiica lui. Decesul s-a produs din cauza mai multor lovituri de topor. Ioan Gambră (40 de ani) este principalul suspect în acest caz. El a fost văzut aseară plimbându-se cu un topor în mână pe la mai multe case.

O crimă a îngrozit, în această dimineață, locuitorii din comuna Bixad. Un bărbat de 63 de ani a fost găsit cu fața și gâtul tăiate cu un topor. Cea care l-a găsit mort pe bărbat este chiar fiica victimei, Ana Mihali, de 28 de ani. Principalul suspect în acest caz de crimă este Ioan Gambră, de 40 de ani. Bărbatul a fost văzut aseară prin sat umblând cu un topor în mână pe la mai multe case. Sătenii spun că Dumitru Mihali nu i-ar fi achitat suspectului contravaloarea unei căruțe de lemne. Anchetatorii încearcă să stabilească acum adevăratul mobil al crimei. Victima locuia singură.

image

Anchetatorii au un cerc de suspecți
„Avem o infracțiune de omor. Nu știm cu exactitate ce s-a întâmplat. Dimineață, în jurul orei 7.00, am fost chemați la Bixad unde un bărbat de 63 de ani a fost găsit mort în propria locuință. Cea care l-a descoperit a fost chiar fiica sa. Avem déjà un cerc de suspecți“, a declarat comisarul Marius Gânță, din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare.

image

Suspectul se plimba cu un topor în mână
Primul suspect în acest caz este un bărbat de 40 de ani din Bixad. Ioan Gambră a fost văzut aseară plimbându-se pe la mai multe locuințe cu un topor în mână. „Mai mulți săteni au declarat că l-au văzut cu toporul mână intrând în mai multe curți. Nu era un cetățean model dar nici un om rău. Obișnuia să consume alcool și cred că și aseară a fost beat. Nu știm dacă el a comis crima însă din câte am aflat el este principalul suspect“,a menționat Ioan Tătar, primarul comunei. Ioan Gambră are o fetiță și este despărțit de soție.

image

Ucis pentru neplata unei căruțe cu lemne
Oamenii din sat bănuiesc că Ioan Gambră l-a ucis pe Dumitru Mihali pentru o datorie mai veche. „Cei care îi cunosc mai bine pe cei doi spun că victima nu și-ar fi achitat o datorie mai veche, că nu i-ar fi plătit suspectului contravaloarea unei căruțe cu lemne. Acuma rămâne de văzut dacă aceste este adevăratul motiv pentru care a săvârșit fapta“, a mai spus primarul din Bixad. Acesta a mai precizat că omorul din aceadtă dimineață este primul în ultimii patru ani. „Suntem șocați. La Bixad nu am mai avut o crimă de patru ani“, mai spune Ioan Tătar.

image

Găsit de fiică
Fiica şi-a gasit tatăl, azi dimineaţă, într-o baltă de sânge și cu multe tăieturi. Atunci a chemat un vecin și au sunat la poliție. Ana Mihali susține că azi noapte în jurul orei 1.00-2.00,  Ioan Gambră a mai agresat pe stradă un sătean. În sat era cunoscut ca o persoană agresivă și alcoolică. Lucra ca zilier pe la oamenii din sat unde căra lemne. Soția este plecată la muncă în străinătate.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite