Austeritate: Curent cu raţia şi reduceri la consumul de apă şi benzină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Satu Mare întrerupe zilnic curentul electric între orele 11.00 şi 13.00. Aceasta este una dintre măsurile de austeritate luate de conducerea Jandarmeriei, care spune că va menţine restricţia până la sfârşitul trimestrului. Poliţiştii, pompierii şi cei de la frontieră au luat şi ei măsuri.

Începând de ieri, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare a decis ca zilnic, între orele 11 şi 13, să se întrerupă curentul electric în instituţie, aceasta fiind una dintre măsurile de austeritate. „Ni s-a cerut să găsim modalităţi de a reduce cheltuielile la utilităţi şi am hotărât că, în prezent, întreruperea curentului timp de două ore este cea mai bună soluţie. În acest interval, oamenii care muncesc la birouri vor participa la cursuri de pregătire “, a spus Gheorghe Avram, comandantul IJJ Satu Mare.

Avram a mai afirmat că liniile telefonice nu sunt afectate de întreruperea de energie electrică. „Avem linii diferite, astfel încât activitatea inspectoratului nu este afectată. Măsura va rămâne în vigoare până la sfârşitul lunii septembrie, iar în urma rezultatelor vom decide dacă mai este necesară menţinerea ei şi în continuare“, a mai spus şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare.
Reducerea la consumul de carburanţi este o altă măsură care s-a luat în toate inspectoratele care fac parte din cadrul Ministerul Administraţiei şi Internelor. „Trebuie să folosim cu mare grijă resursele pe care le avem“, a spus Camelia Borz, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare.

Fără aplicaţii la pompieri

Dacă anual se organizau aplicaţii în vederea pregătirii, pompierii militari trebuie să renunţe la aceste tipuri de exerciţii. „Ni s-a înjumătăţit bugetul, nu mai avem voie să organizăm aplicaţii pentru că nu sunt fonduri pentru aşa ceva. Şi la carburanţi trebuie să fim foarte atenţi“, a spus Aurel Ulici, purtătorul de cuvânt al Inspctoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Someş “ Satu Mare.

Mai puţină apă pentru poliţiştii de frontieră

Şi la frontieră, una dintre măsurile de austeritate o reprezintă reducerea consumului de apă. „Chiar ieri am chemat echipele de intervenţii pentru a vedea dacă nu avem scurgeri de apă în inspectorat, deoarece cantitatea care se consumă este foarte mare. Trebuie să reducem şi cheltuielile la curentul electric, pentru această situaţie ocupându-se deja colegii de la Logistică“, a spus comisarul şef Tiberiu Giurea, adjunctul inspectorului şef al IJPF Satu Mare.

De asemenea, persoanele care trebuie să se deplaseze în teren vor fi comasate într-o singură maşină, stabilindu-se un itinerariu care să cuprindă punctele unde trebuie să ajungă. „Ne vom deplasa doar acolo unde este necesar, trebuie să cheltuim cât mai eficient bugetul alocat“, a spus Tiberiu Giurea.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite