Satu Mare: Azi începe tabăra "Aurel Popp"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 130 de ani de la naşterea pictorului Aurel Popp sunt aniversaţi primtr-o serie amplă de manifestări.

Tabăra de creaţie de la baza arheologică din Bobald deschide azi un lung şir de manifestări organizate în judeţ cu prilejul aniversării a 130 de ani de la naşterea pictorului sătmărean Aurel Popp. Cincisprezece elevi ai Liceului de Artă „Aurel Popp” vor fi instruiţi timp de 10 zile în tainele picturii, sculpturii şi în ceramică de profesori coordonatori şi specialişti ai muzeului sătmărean. Tabăra se va încheia cu o expoziţie.

Momentul Bobald va fi urmat de mai multe evenimente culturale majore, menite să celebreze aniversarea naşterii pictorului. „La Satu Mare va fi dezvelit un bust Aurel Popp, vor fi emise o serie de medalii comemorative, un catalog amplu care va prezenta integral viaţa şi opera pictorului, iar în final va avea loc un simpozion cu participare internaţională” a declarat Gheorghina Olariu, coordonatoarea proiectului.

„Tabăra de creaţie Aurel Popp - un nou mod de valorificare a patrimoniului cultural naţional" este un proiect câştigat de muzeu, în valoare de 34,222 de lei, cu finanţare asigurată de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul este derulat în colaborare cu Filiala Satu Mare a Uniunii Artiştilor Plastici şi Liceul de artă „Aurel Popp”.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite