„August Fest“ de criză la Carei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Cultural din Carei organizează un festival de cinci zile în centrul oraşului, cu un buget de doar 3.000 de lei. Aproape 500 de artişti, tineri dansatori şi trupe locale vor performa de astăzi până vineri, gratis, în cadrul „August Fest Carei“.


În pofida crizei economice, careienii vor avea parte şi în acest an de „August Fest“, un festival care durează cinci zile şi care include spectacole, competiţii şi evenimente artistice. Organizatorii „August Fest Carei 2010“ au reuşit să pună la cale, fără buget, un eveniment de amploare, la care vor evolua aproape 500 de artişti.
„Anul trecut, «August Fest» a costat circa 20.000 de lei, şi asta pentru că au fost invitate trupe de August Fest“jaz, rock şi chiar operetă. Anul acesta, în pofida crizei financiare, nu am renunţat la organizarea acestui eveniment, aflat la a III-a ediţie, pentru că cei aproape 500 de tineri dansatori, cântăreţi şi artişti locali vor evolua gratis în cadrul evenimentului. Singurele cheltuieli pe care le avem, de 3.000 de lei, reprezintă premiile pentru concursul «Cel mai puternic careian», 1.000 de lei, iar cu 2.000 de lei vom plăti Teatrului de Nord Satu Mare pentru reprezentaţia piesei muzicale «Remember Beatles»“, spune Bogdan Georgescu, directorul Centrului Cultural Carei, organizatorul festivalului.

Reţeta unui festival de criză
Punând la bătaie propria tehnică, organizatorii au scăpat şi de cheltuielile cu sonorizarea, iar artiştii, cei mai mulţi dintre ei „crescuţi“ la Centrul Cultural din Carei, vor fi răsplătiţi ulterior cu o ieşire la iarbă verde. „Avem aparatură pentru a asigura sonorizarea, iar pentru artişti vom organiza o petrecere la iarbă verde“, mai spune  Bogdan Georgescu. Directorul Centrului Cultural din Carei este optimist şi în privinţa calităţii performanţelor artistice. „Nu doar un cap de afiş, o trupă care ţine un spectacol de câteva zeci de minute, poate ridica prestanţa unui asemenea eveniment. Avem trupe locale foarte bune, câştigătoare a unor competiţii internaţionale, şi trupe de dans foarte bine cotate. Eu cred că evenimentul va fi unul deosebit şi de calitate“, mai spune Georgescu.
„August Fest“ debutează astăzi, de la ora 17.00, cu un concurs de tenis cu piciorul şi competiţii distractive, precum săritul în sac, beer-jumping sau beer-cross. Mâine, patru trupe vor participa la „Gala Dansului Careian“. A treia zi de festival va fi dedicată folclorului, cu ansamblurile Matka, Rekettye, Rote Rose şi Ceatăra. În penultima zi a „August Fest“ are loc „Gala Muzicii Uşoare“, cu trupele Castelanii, soliştii Centrului Cultural Carei şi formaţiile Bangheads, No Limit, Fine Line, Super Truper, X- Colţ, M-Team, Piticii. Cei mai puternici careieni se vor întrece vineri, de la ora 17.00, iar de la ora 21.00 este programat concertul «Remember Beatles», susţinut de actorii Teatrului de Nord Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite