Satu Mare: Au început lucrările la drumul de acces la groapa de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de construcţie a drumului de acces dintre localitatea Doba şi viitoarea groapă de gunoi ecologică din apropiere au început astăzi. La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, vicepreşedinţii Mircea Govor şi Adrian Ştef, reprezentantul firmei de consultaţă S.C. Romair Consulting SRL.

Drumul de acces la groapa de gunoi ce se va amenaja în localitatea Doba, are o lungime de 7.998 de metri, iar valoarea lucrărilor se ridică la 5,2 milioane de lei. Valoarea întregului proiect al gropii ecologice este de peste 117 milioane de lei din care 86,5 milioane din partea Ministerului Mediului şi 30,5 milioane de lei din partea Consiliului Judeţean Satu Mare.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, speră ca, potrivit promisiunilor constructorilor, drumul să fie terminat până în data de 16 iulie.
"Sperăm că până în data de 16 iulie să fie terminat acest drum, iar deşeurile din judeţ să poată fi aduse la groapa ecologică. În caz că nu va fi aşa constructorii riscă o penalizare financiară, însă avem şi un plan de rezervă în sensul că deşeurile din judeţ vor fi colectate în două locaţii, iar la finalizarea lucrărilor vor fi aduse toate la această groapă de gunoi", a afirmat Csehi Arpad. La rândul său, vicepreşedintele Mircea Govor a declarat că realizarea drumului de acces şi a gropii ecologice nu reprezintă altceva decât intrarea în normalitate a judeţului nostru şi respectarea normelor europene. "Ce facem noi aici nu este altceva decât ceea ce au făcut până acum ţările europene. Sperăm că vom termina cu haosul creat la groapa de gunoi de pe strada Odoreului", a afirmat Govor.


 


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite