Au fost arestaţi criminalii care l-au ucis şi i-au dat foc bărbatului din Certeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ancheta se desfăşoară sub supravegherea prim-procurorului Marinela Pop, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare
Ancheta se desfăşoară sub supravegherea prim-procurorului Marinela Pop, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare

Bărbatul care l-a ucis, apoi i-a dat foc lui Petre D. din Certeze în noapte din 16 spre 17 noiembrie a fost prins azi dimineaţă de organele de poliţie, urmând ca până mâine dimineaţa să fie prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Citeşte şi Un bărbat ucis şi carbonizat a fost găsit în Certeze

Bărbatul în vârstă de 30 de ani, un complice şi alte patru persoane  care au favorizat săvârşirea infracţiunii de omor al lui Petre D. de 52 de ani din Certeze, au fost prinşi de poliţiştii sătmăreni. Capturarea celor şase inculpaţi s-a desfăşurat în cursul zilelor de marţi şi miercuri, ultimul fiind prins chiar azi dimineaţă în jurul orei 8.45, fiind prins însuşi autorul omorului.
Complicele autorului şi alte patru persoane care nu au asistat la crimă, însă au favorizat infractorul, nu au denunţat infracţiunea şi au depus declaraţii false la privind identitatea autorului, au fost de asemenea reţinute de poliţişti, pe numele acestora fiind deja emise mandatele de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Autorul omorului a fost prins azi-dimineaţă
„Complicele autorului a fost arestat pentru 29 de zile, fiind cercetat pentru complicitate la infracţiunea de omor calificat, iar cei patru, arestaţi tot pentru 29 de zile, sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni, respectiv favorizarea infractorului, nedenunţarea unor infracţiuni şi mărturie mincinoasă”, spune prim-procurorul Marinela Pop, procurorul de caz, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare.
În această dimineaţă a fost prins şi cel de-al şaselea inculpat, însuşi autorul omorului.
„Cel de-al şaselea inculpat a fost prins azi dimineaţă, în jurul orei 8.45, el fiind prezentat judecătorilor în această după-amiază, fiind arestat preventiv tot pentru 29 de zile sub aspectul săvârşirii de omor calificat”, spune prim-procurorul Marinela Pop, procurorul de caz.
L-a bătut şi i-a dat foc, deşi era în viaţă
Petre D., de 52 de ani din Certeze, a fost găsit carbonizat în dimineaţa zilei de 17 noiembrie. În urma cercetărilor efectuate de organele de anchetă, s-a constatat că acesta a fost bătut cu un par, după care i s-a dat foc, chiar dacă acesta încă era în viaţă.
„Cauza medicală a morţii a fost asfixia cu propriul sânge şi cu monoxid de carbon. Medicii legişti explică că, fiind vorba de asfixie cu propriul sânge şi monoxid de carbon, decesul a survenit undeva la 15-20 de minute”, mai spune Marinela Pop.
În ceea ce priveşte împrejurimile în care a avut loc infracţiunea şi decesul bărbatului, anchetatorii nu dezvăluie detalii, cercetările fiind continuate.
„Infracţiunea a avut loc pe fondul consumului de alcool, autorul neavând un motiv concret în momentul săvârşirii infracţiunii”, mai spune procurorul.
Suspecţi din prima zi
În privinţa inculpaţilor, poliţiştii spun că aceştia au fost suspectaţi de la bun început, aceştia făcând parte din cercul de cunoştinţe a victimei. Una dintre cele patru persoane care au încercat să inducă anchetatorii în eroare în privinţa persoanei autorului, era fosta concubină a autorului real.
Procurorul spune că cele patru persoane sunt două femei şi doi bărbaţi şi că aceştia au făcut o înţelegere pentru a denunţa o altă persoană ca fiind autorul omorului.
„Toate cele şase persoane făceau parte din cercul restrâns de suspecţi, în frunte cu autorul”, spune Marius Gânţă, comisar în cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite