Au dansat pentru micuţa Sabina-Jennifer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artişti şi trupe de hip hop din Satu Mare şi alte oraşe au dansat pentru Sabina
Artişti şi trupe de hip hop din Satu Mare şi alte oraşe au dansat pentru Sabina

Sute de tineri au dansat ieri seară la un spectacol caritabil, organizat pentru o fetiţă de 4 ani, cu cataractă congenitală. Spectacolul s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Sindicatelor şi a fost organizat de Asociaţia Sportivă „Voinţa 1958 Sătmărel" în colaborare cu cei din „Clubul Tău“.

Sute de tineri au donat aseară bani pentru cea de a doua operaţie a fetiţei Sabina Jennifer Tyira, de 4 ani, care suferă de cataractă congenitală. Acţiunea caritabilă s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Sindicatelor de la ora 18.00. Pentru a-i salva vederea, familia fetiţei are nevoie de 20.000 de euro ca să se poată prezenta la intervenţia chirurgicală pentru care au fost programaţi la o clinică de specialitate din Paris.

Sabina-Jennifer s-a născut prematur    
Sabina este primul copil al soţilor Ioan şi Tunde Tyira. Ea s-a născut prematur la şapte luni şi jumătate cu o greutate de 1.350 grame, alături de fratele geamăn, care a murit la trei zile de la naştere. Fetiţa a stat în incubator aproximativ două luni, iar la externare medicii i-au spus mamei să se prezinte cu fetiţa la un control oftalmologic când va împlini cinci sau şase luni. Însă, la trei luni de la naştere, părinţii micuţei au observat pe retina ochilor o albeaţă. „Când am văzut acea albeaţă i-am spus soţiei că fetiţa nu vede. Ne-am dus la control şi medicii ne-au spus că are cataractă congenitală şi ne-au trimis la Bucureşti. Medicii din capitală au disgnosticat-o cu retinopatie şi ne-au recomandat o clinică din Belgia pentru o intervenţie urgentă, însă noi nu am avut bani“, a declarat Ioan Tyira, tatăl fetiţei.
Cu ajutorul unei rude stabilite în Franţa, Ioan Tyira a reuşit să intre în legătură cu medicii de la o clinică din Paris, iar fetiţa a fost operată anul trecut, înainte să împlinească trei ani. „Trebuia operată mai repede. Abia am reuşit să strângem cei 6.000 de euro, cât ne-a costat prima operaţie“, a declarat tatăl Sabinei. La ora actuală starea de sănătate a fetiţei este bună.  Ea frecventează grădiniţa din localitate şi poartă ochelari speciali cu care vede la distanţă mică. 


Spectacol umanitar pentru Sabina
Asociaţia Sportivă „Voinţa 1958 Sătmărel", în colaborare cu cei din „Clubul Tău“, a organizat aseară o acţiune caritabilă pentru a ajuta familia Tyira să adune o parte din banii necesari. La spectacol au participat sute de tineri care au donat bani pentru Sabina.
Pe scena Casei de Cultură au evoluat trupe şi solişti de hip-hop din Satu Mare, Oradea, Deva şi Carei. Donaţiile colectate vor fi înmânate familiei în cursul zilei de azi.

Sătmărenii cu suflet mare care vor să doneze bani pentru operaţia Sabinei o pot face şi în contul deschis la BCR cu numărul: RO36RNCBO318042973890001   

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite