Au dansat pentru Adrian patru ore încontinuu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de sătmăreni l-au susţinut pe Adrian şi au urmărit aseară în direct evenimentul caritabil al anului în Satu Mare. Împresionaţi de povestea lui Adrian, dar şi de efortul dansatorilor, sătmărenii au trimis un număr record de mesaje

Şase perechi au dansat aseară, timp de patru ore, în primul maraton de dans organizat la Satu Mare de Loga Dance School cu scopul de a oferi o viaţă mai bună unui tânăr cu dizabilităţi fizice. Adrian Cherecheş,  de 21 de ani avea nevoie de un cărucior electric pentru a-şi continua studiile. Din biletele vândute şi din donaţiile oferite de sătmăreni, organizatorii au adunat suma de 9.000 de lei, din care i-au cumpărat şi donat aseară tânărului Adrian Cherecheş căruciorul electric de care avea nevoie.

Spectacol şi solidaritate


Puţin după orele 21.00 s-a dat startul maratonului de dans. Cele şase echipe, supuse unui regulament strict de dans nu s-au dat bătute pe ring. În cazul în care una dintre echipe ceda, maratonul se prelungea cu încă o oră. Illyes Nebjamin şi Plecz Evelin, Vanyi Szabolcs şi Loga Hajnalka, Loga Lorant şi Vajda Edina, Cristian Dragoş şi Monica, Kiss Bertalan şi Illyes Dalma, Beres Jozsef şi Dombi Eniko au fost dansatorii care au încins aseară, până în noapte, atmosfera.

image

Sătmărenii, prin intermediul unei televiziuni locale au avut şansa să voteze, prin sms una dintre echipele favorite. Până la ora 02.00, peste 2400 de sătmăreni au stat aţinţi cu ochii la dansatorii amatori de la Loga Dance School, care au evoluat pe ringul de dans, blocând la un moment dat serverele calculatoarelor. „Nu a fost uşor să dansezi timp de patru ore încontinuu, însă pentru un scop nobil merită orice efort“, a declarat Loga Lorant, managerul şcolii de dans şi totodată concurent.

image

Maraton Caritabil

Este primul spectacol caritabil de mare amploare organizat în Satu Mare. Adrian Cherecheş, protagonistul serii şi-au văzut visul împlinit. Rămas invalid de la o vârstă fragedă, căruciorul electric era o necesitate pentru acesta. Din cele peste 400 de bilete vândute la spectacol, respectiv din donaţiile sătmărenilor, Adrian Cherecheş a primit chiar aseară căruciorul mult dorit. „Sunt foarte bucuros, sunt o persoană norocoasă“, declarat plin de emoţii tânărul de 21 de ani.


Pe lângă acest cărucior electric, lui Adrian I s-a oferit o bursă de studiu la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş“. „Îmi doresc să pot studia, dar mai ales să îmi găsesc un loc de muncă“, a mai spus Adrian.

image
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite