Atacată cu şurubelniţa în plină stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O sătmăreancă de 51 de ani a fost atacată aseară pe Aleea Tisa şi înţepată de două ori cu o surubelniţă. Atacatoarea este o tânără de 29 de ani, Izabella Claudia, care se află de mult timp în evidenţele Spitalului de Psihiatrie Satu Mare.

O femeie de 51 de ani a fost atacată aseară în plină stradă de o tânără cu probleme psihice, care i-a aplicat două înţepături cu o şurubelniţă în ambele braţe. Sătmăreanca, Gyongyi Varga, de 51 de ani, în stare de şoc, a fost salvată de reporterul Adevărul de Seară, care a înlăturat-o pe tânără de lângă victimă.

O ambulanţă a venit imediat la faţa locului pentru a-i acorda îngrijirile medicale de urgenţă. „A avut două înţepături în ambele braţe. I s-au acordat îngrijiri medicale“, a declarat Mihaela Pop, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Satu Mare. Victima a fost tratată de echipajul de la ambulanţă şi nu a fost internată în spital.
Femeia spune că nu şi-a dat seamă că va fi atacată. „S-a ţinut o perioadă lângă mine, nu mi-a spus nimic. Nici măcar nu mi-am dat seama de prima înţepătură. Abia la a doua, care a fost mai puternică, am realizat ce s-a întâmplat“, a  declarat  Gyongyi Varga. După zece minute de la atac, victimei i s-a făcut rău. „Mi-au amorţit braţele, am început să mă simt rău“, a mai spus Gyongyi Varga.

Atacatoarea este în evidenţele Spitalului de Psihiatrie
Femeia care a atacat-o, Izabella Claudia, de 29 de ani, a fugit de la faţa locului, fiind căutată de poliţiştii sătmăreni. „Victima nu a vrut să depună plângere la poliţie, însă tânăra este în evidenţele noastre, am transportat-o de câteva ori la Spitalul de Psihiatrie. Este căutată în continuare şi vom lua măsurile necesare“, a declarat Ana Mălăiescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare.
Izabella Claudia a fost internată de mai multe ori la psihiatrie, însă conform legii, doctorii o pot ţine maximum 18 zile. „Le dăm tratamentul medicamentos, iar după perioada de 18 zile le dăm drumul. Nu putem să-i ţinem închişi, ca acum 200 de ani“, a declarat academicianul Virgil Enătescu, directorul Spitalului de Psihiatrie Satu Mare.
Acesta mai spune că foarte puţine dintre persoanele tratate la el ajung să facă victime. „Poate unul sau doi dintre cei 1.000 de pacienţi care ies din spital provoacă incindente. Dar cei care sunt sănătoşi şi agresează oamenii de ce sunt lăsaţi în libertate?“, a declarat nervos academicianul.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite