Satu Mare: Fii solidar cu cei aflaţi în nevoie! - Astăzi vor fi "Un milion de stele" în pasajul Coposu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi , începând cu ora 17.00, pe Aleea Coposu din Satu Mare, eşti aşteptat la prima ediţe a acţiunii internaţionale de solidaritate "Un milion de stele". Vino sâmbătă să aprinzi o lumânare pentru cei aflaţi în nevioie, alături de mii de români din întreaga ţară.

Scopul acţiunii din acest an este întărirea solidarităţii faţă de vârstnici şi bolnavi. Toti participanţii pot procura lumânarile la faţa locului în schimbul unei donaţii simbolice. Suma strânsă din aceste donaţii va fi oferită pentru susţinerea serviciilor oferite vârstnicilor prin centrele de îngrijire la domiciliu. Acţiunea a fost iniţiată în Franta în anul 1998. Primele tari care au aderat la această manifestare în 1999 au fost Elveţia, Germania şi Spania. Caritas Europa participă în mod independent la acţiunea "Un milion de stele" din anul 2005, iar Caritas Internationalis din 2006. În prezent sunt 12 ţări participante, iar numărul lor creşte în fiecare an. 2009  este primul an când, în 7 oraşe din România, lumina celor un milion de stele se va aprinde în acelasi timp în 14 noiembrie la ora 17.00 (Satu Mare, Iasi, Târgu Mures, Cluj, Oradea, Blaj ,Timisoara).

„ În toate ţările participante, scopul acestei manifestări este întărirea sentimentului de solidaritate. Strămoşii spuneau că în momentul în care o stea cade de pe cer, pe Pamânt moare cineva, iar de fiecare data când  se aprinde o nouă stea în inima unui om se naşte lumina iubirii. Lumina lumânarilor aprinse reprezintă aceasta iubire. Fiecare lumina este o mărturie pentru semenii noştri. Simbol pentru cei aflati în nevoie“, spune Csila Fazekas, reprezentant Caritas Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite