Aşii şahului sătmărean participă la Campionatele Mondiale de Şah din Brazilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Ardelean împreună cu medaliaţii de la Campionatele Europene
Cătălin Ardelean împreună cu medaliaţii de la Campionatele Europene

Doi sportivi sătmăreni, legitimaţi la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare, Alexandru Stanciu şi Radu Doroş vor participa la întrecerile finale ale Campionatelor Mondiale de Şah pentru Copii şi Juniori din Brazilia. Ei sunt însoţiţi de antrenorul Cătălin Ardelean.

În perioada 17-27 noiembrie, în localitatea Caldas, Brazilia, au loc întrecerile finale ale Campionatelor Mondiale de Şah pentru Copii şi Juniori, concursuri individuale. Echipa României este formată din 11 jucători de la diferite cluburi din ţară, însoţiţi de antrenorul sătmărean Cătălin Ardelean, cel care este şi antrenorul coordonator al lotului naţional de juniori.  Doi dintre şahiştii care vor reprezenta România la acest eveniment important sunt legitimaţi la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare şi sunt antrenaţi de Cătălin Ardelean.  Radu Doroş va participa la categoria 16 ani, fiind favoritul 11 din 98 de participanți, iar Alex Stanciu la 18 ani, fiind favoritul 25 din 99 de concurenți.
Cu trei sătmăreni în formaţia de bază, în luna iulie, echipa naţională de şah Under 18 a României a reuşit să câştige medalia de bronz în cadrul Campionatelor Europene de Juniori. Din lotul naţionalei noastre, antrenată de Cătălin Ardelean, au făcut parte Hajbok Robert, Alexandru Stanciu şi Radu Doroş, toţi de la LPS Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite