Artiştii donează bani de Ziua Teatrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorii sătmăreni vor dona banii strânşi la premera „Casa Bernardei Alba“ de astăzi pentru artiştii vârstnici. În această seară, de la ora 19.00, actorii secţiei române a Teatrului de Nord vor marca Ziua Mondială a Teatrului cu piesa „Casa Bernardei Alba“ de Federico Garcia Lorca.

Actorii secţiei române a Teatrului de Nord vor pune în scenă în această seară, de la ora 19.00, spectacolul „Casa Bernardei Alba“, ultima premieră din această stagiune, spectacol dedicat Zilei Mondiale a Teatrului, care se sărbătoreşte în fiecare an pe 27 martie. Un bilet de intrare pentru adulţi costă 10 lei, iar pentru elevi, studenţi şi pensionari 8 lei.
Spectacolul de astăzi este penultima premieră din această stagiune. „Am ales acest spectacol pentru că este o piesă reprezentativă a stagiunii noastre şi ori de câte ori s-a jucat a avut succes la public, iar Federico Garcia Lorca este un autor faimos. Scopul nostru este să dăruim publicului ceea ce gândim“, a spus regizorul Andrei Mihalache.

Banii, donaţi artiştilor vârstnici

În preambulul spectacolului, directorul Teatrului de Nord Andrei Mihalache va prezenta campania naţională „Artişti pentru artişti” şi va da citire mesajului naţional şi internaţional de Ziua Mondială a Teatrului.
Banii strânşi din vânzarea biletelor vor fi donaţi actorilor vârstnici în cadrul campaniei naţionale „Artişti pentru artişti“, organizată de Uniter. „Am organizat această campanie cu scopul de a ajuta actorii vârstnici, bolnavi sau pe cei care au venituri modeste. La nivel naţional, aproximativ 100 de actori aflaţi în această situaţie vor beneficia de acest ajutor. Astfel de campanii sunt organizate anual în România“, a declarat Simona Stoica, reprezentantă UNITER.

Rampă de lansare pentru actori şi regizori

Teatrul sătmărean a fost dintotdeauna o rampă de lansare pentru actori şi regizori. „La Satu Mare şi-au început carierele artistice actori precum Sorin Oros, Pavel Bartoş, Paula Chirilă, Maria Procopie şi regizorul Alexander Hausvater, talente recunoscute la nivel naţional. De-a lungul vremii, pe scena teatrului sătmărean au jucat nume celebre precum Petrică Lupu, Anca Pandrea, Petrică Nicolae, Mircea Marian, teatrul sătmărean fiind un bun exemplu de colaborare între cele două secţii, română şi maghiară, trupele de actori fiind bine echilibrate“, a declarat regizorul Andrei Mihalache, directorul instituţiei de cultură.  

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite