Aragazul cu numărul 5.000.000 la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşina de gătit le-a fost prezentată, ieri, autorităţilor. Aragazul cu numărul 5.000.000 produs de Electrolux a fost scos la vânzare, iar cumpărătorul va câştiga o excursie de două săptămâni în Turcia, costurile fiind suportate de către firmă.

Cei 1.258 de muncitori de la fabrica Electrolux Satu Mare, alături de conducerea fabricii, şi de autorităţile locale au sărbătorit, ieri, aragazul cu numărul 5.000.000 fabricat la Satu Mare în cei 13 ani de existenţă a concernului suedez pe piaţa sătmăreană.
Conducerea fabricii a anunţat totodată şi lansarea unei noi linii de aragaze „Global 50“. „Cele cinci  milioane de aragaze nu reprezintă doar o cifră pentru noi. Aragazul este cunoscut drept inima bucătăriei, deoarece familia şi prietenii petrec în jurul lui cele mai multe ore“, a spus directorul Dietmar Bloemer.

Fabrica are o vechime de aproximativ 100 de ani
Istoria fabricii începe în anul 1910 sub denumirea de fabrica „Princz“, aparţinând unei familii de evrei. Urmaşii acestei familii locuiesc acum în Brazilia. După naţionalizare, fabrica a primit numele de „1 Septembrie“, iar în vremea comunistă era cunoscută sub denumirea de „23 August“. După anii ’90, denumirea i-a fost din nou schimbată, în „Samus“. În luna decembrie 1997, Grupul Electrolux a devenit acţionar principal al societăţii „Samus” odată cu achiziţionarea pachetului majoritar de 97% din acţiunile fabricii, iar în prezent deţine 99,52% din acţiuni.
Hala de emailaj este cea mai veche hală a fabricii, iar presele de tăiat şi format componente au primit nume de femei: Florentina, Simona, Elvira, Cristina.

Aragaz cu tombolă
Aparatul ce poartă numărul 5.000.000 fabricat la Satu Mare va fi introdus pe o listă de comenzi şi expediat în ţară, într-unul din magazinele de electrocasnice unde sunt prezente produsele Electrolux. Românul care va cumpăra aragazul va avea parte de o surpriză plăcută. El va beneficia de o vacanţă de două săptămâni în Turcia şi va fi cazat la un hotel de cinci stele. Toate costurile vacanţei vor fi suportate de către firmă.
„Aragazul cu pricina este dotat cu un voucher. Persoana care îl va cumpăra va afla despre excursie prin acest voucher ce se află în interiorul aragazului“, a declarat Diana Grigorescu.
Aragazele fabricate la Satu Mare sunt vândute în 27 de ţări, iar producţia se face atât pentru piaţa românească, cât şi pentru pieţe străine. Grupul Electrolux este unul dintre cei mai mari producători din lume de aparatură electrocasnică şi de uz profesional. Fabrica din Satu Mare produce aparate de gătit pentru cele trei branduri AEG-Electrolux, Electrolux şi Zanussi.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite