Aquafitnessul, la modă pentru slăbit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de femei și bărbați practică fitnessul în apă pentru a slăbi sau a se menține în formă. Exercițiile presupun ridicarea unor greutăți în apă și sunt indicate tuturor persoanelor, indiferent de vârstă, chiar și celor care nu știu să înoate.

O nouă metodă de menținere a organismului în formă, dar și de slăbit prinde rădăcini printre sătmăreni. Zeci de persoane urmează cursurile de aquafitness la piscina hotelului „Select“ de pe strada Careiului. Instructoarea, Simona Benedek, spune că are clienți atât femei cât și bărbați. „Acest tip de gimnastică este indicat oricui. Are efecte benefice și asupra copiilor, vârstnicilor, bărbaților sau femeilor. Aici nu contează dacă știi să înoți sau nu. Cei care nu știu să înoate primesc niște centuri speciale cu ajutorul cărora își mențin corpul la suprafața apei astfel încât să poată executa exercițiile“, a declarat Simona.
Pierderea kilogramelor în urma acestor exerciții este vizibilă după doar câteva ședințe. Carmen Olariu, o sătmăreancă de 29 de ani, a slăbit patru kilograme după câteva ședințe de aquafitness. „Am reușit să scap de patru kilograme după primele șase ședințe. E o plăcere să faci sport în apă. Pentru mine e mult mai interesant decât fitnessul la sală“, a declarat Carmen. 

Pentru toate grupele de mușchi 

Exerciţiile în apă angrenează toate grupele de mușchi datorită mediului instabil în care sunt efectuate. În plus, practicanții nu se plâng de efectele negative asupra articulațiilor sau tendoanelor așa cum se întâmplă în cazul exercițiilor efectuate la sol. „Apa acţionează ca o pernă gigantică, scade uzura mușchilor a tendoanelor şi protejează articulaţiile. De asemenea, opune o rezistență de 12 ori mai mare decât cea creată în aer, măreşte semnificativ tonifierea musculară și oxigenarea sanguină“, susține Simona. Temperatura apei recomandată la gimnastica în apă este de 27 - 28 de  grade Celsius.
La antrenamentele de aquafitness oricine poate lua parte, indiferent de vârstă. „Ținând cont de faptul că în apă fiecare om are doar 3,6 % din greutatea corporală pe uscat, exercițiile în apă sunt recomandate persoanelor cu probleme la articulații, oamenilor supraponderali,  celor care suferă de scolioză sau celor care au dureri de spate datorită ţinutei defectuoase dar și persoanelor sănătoase care vor să-şi dezvolte condiţia fizică“, mai spune sătmăreanca. Simona Benedek a urmat cursurile de aquafitness în Ungaria la Budapesta. O oră de gimnastică costă 20 de lei, iar 10 ședințe se taxează cu 150 de lei.

Cifră

150 de lei costă 10 şedinţe de aquafitness

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite