Anzik Arnold - Ţine femeile în formă prin sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De şapte ori campion naţional la karate şi de trei ori pe podiumul de la Mondiale,  Arnold predă la Satu Mare spinning şi cardiokickboxing pentru femei.

PROFIL
Născut: 18 august 1980, Satu Mare
Studii: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea Transilvania, Braşov Facultatea de Marketing, Universitatea de Vest Vasile Goldiş Arad, filiala Satu Mare
Familie: Căsătorit, are un băieţel, Benjamin
Anzik Arnold este un tânăr de 30 de ani care se poate mândri cu şapte titluri de campion naţional la karate şi alte trei participări la Campionatul Mondial, unde a obţinut locurile I şi III.
S-a născut la Satu Mare unde şi-a petrecut copilăria alături de fratele său. De mic copil era obişnuit cu munca, deoarece tatăl său l-a luat în atelierul său de tâmplărie încă de pe băncile şcolii. În paralel, la vârsta de 10 ani, Arnold începuse deja să practice karate la un club sportiv local, sportul fiind o recomandare obligatorie din partea medicilor, fiind diagnosticat cu astm.
„De mic copil am fost obişnuit să nu neglijez şcoala şi sportul, însă verile munceam alături de tata şi de fratele meu la atelierul de tâmplărie al familiei, o afacere care ulterior a fost preluată de fratele meu, după moartea tatălui“, povesteşte Arnold.
Karate contra astmului
Deşi iniţial s-a apucat de sport doar pentru că aşa i-au recomandat medicii, el fiind de mic diagnosticat cu astm, Arnold s-a îndrăgostit de karate şi lupta a continuat-o până a ajuns multiplu campion naţional şi finalist la mondiale la karate. „Din 1996 până în 2001 în fiecare an am obţinut locul I la Campionatul Naţional de Karate, iar în 2002 şi 2003 am ajuns tot printre primii III la naţional. În acelaşi timp, în 1999, 2000 şi 2002 am obţinut locurile I şi III la Mondiale de karate“, povesteşte Arnold.
Ultima sa participare la Campioantul Naţional a fost în 2005, când a obţinut locul II. În acelaşi an s-a angajat ca agent de vânzări la o reprezentanţă auto din oraş, unde în 2008 a fost avansat în funcţia de director vânzări pe o anumită marcă.
„După ce am fost angajat am lăsat concursurile, deoarece nu mai aveam timpul necesar să fac pregătiri la fel ca în anii precedenţi. În schimb am reuşit o altă împlinire, să mă căsătoresc şi în 2007 să vină pe luma Benjamin, lumina ochilor noştri“, povesteşte Arnold.
Predă spinning şi cardiokickboxing
În 2009, lui Arnold i s-a făcut o propunere: să predea tae-bo, care astăzi a devenit  cardiocickboxing la o sală de fitness şi aerobic din oraş. El a acceptat oferta, astfel încât de două ori pe săptămână, pe lângă orele muncite şi familie, el preda şi sport. În acelaşi an, clubul a introdus un nou program de antrenament, spinning (cycling), astfel încât a ajuns să ţină în total cinci ore de antrenament pe săptămână.
Întrebări şi răspunsuri
ADS: De ce e important sportul?
A.A.: Pentru mine a fost dintotdeauna important din punct de vedere al sănătăţii, însă va fi şi în continuare o plăcere pentru mine. În plus, adrenalina şi spiritul competiţional sunt două senzaţii care nu vor muri niciodată.
ADS: Te-ai gândit vreodată să reiei karate la nivel competiţional?
A.A.: Sincer, da. Întotdeauna mă gândesc „Cum ar fi dacă...“, însă dat fiind faptul că am o familie şi un loc de muncă stabil, la care nu aş putea renunţa, această idee rămâne doar un gând. Consdier că am participat la suficiente competiţii şi campionate naţionale şi internaţionale întrucât să nu regret că ele nu mai fac parte din viaţa mea.
Ce-i place:
Lui Arnold îi place să petreacă cât mai mult timp cu familia, motiv pentru care deseori soţia şi copilul participă chiar şi la orele lui. Adoră excursiile, mai ales în zone cu ape şi spune că îi place să-şi trăiască viaţa activ. Totodată, el declară că îi plac de nespus şi maşinile, motiv pentru care îşi face munca cu dragă inimă.
Ce nu-i place:
În ceea ce priveşte lucrurile pe care în general nu le suportă, el aminteşte doar despre oamenii care nu preţuiesc munca altora – situaţie de care, din nefericire, se loveşte cam des.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite