Anti-porcinul, un eşec în rândul medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Edina Csech, de 21 de ani a fost prima asistentă care s-a vaccinat împotriva virusului AH1N1
Edina Csech, de 21 de ani a fost prima asistentă care s-a vaccinat împotriva virusului AH1N1

Ieri s-a încheiat prima etapă din cadrul campaniei de vaccinare, iar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare s-au lovit de refuzul cadrelor medicale . Doar 80 de medici din cadrul Spitalului Judeţean  s-au imunizat împotriva gripei porcine. În cea de-a doua etapă sunt cuprinşi elevii şi studenţii.

Doar 80 de cadre medicale din cele 1400 ale Spitalului Judeţean I şi II Satu Mare s-au vaccinat în prima etapă de imunizare împotriva virusului AH1N1. Epidemilogul Lidia Tămaş din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare susţine că nu a găsit o deschidere prea mare în rândul medicilor. În ceea ce priveşte lucrătorii Ministerului de Interne, jandarmii au fost primii care au acceptat cu uşurinţă vaccinul. „Din cele aproximativ 300 de cadre ale unităţii, până în prezent s-au vaccinat 31%“, a declarat Cristian Silaghi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare. 
Ieri s-a încheiat prima etapă a campaniei de imunizare a populaţiei împotriva virusul AH1N1.   Medicii nu privesc cu ochi buni vaccinurile şi se tem de reacţiile adverse. „Este o isterie cu această gripă. Eu nu mi-l fac şi nici nu-l recomand. Vaccinul antigripal homeopat este cel mai bun. Este singurul vaccin care-l recomand pentru pacienţii mei. Eu de opt ani de zile nu am fost nevoită să iau vreun antibiotic, pentru că folosesc vaccinul homeopat“, a declarat doctorul Domuţa Lăzărescu.

4000 de vaccinuri în prima etapă


Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare. Dr. Dorel Coica a declarat că aproximativ 4000 de cadre medicale şi personal MAI trebuiau să se vaccineze în prima etapă de imunizare. „4000 a fost cantitatea pusă de-o parte pentru aceste cadre“, a declarat Dorel Coica. Estimările Direcţiei nu coincid însă cu realitatea. Doar 80 de cadre ale Spitalul Judeţean I şi II au acceptat să-ţi facă vaccinul. „Nu sunt multe cereri, însă sperăm ca pe parcurs să-şi administreze şi alţi doctori acest vaccin“, a declarat Ana Maria Aracs-Szigeti, medic epidemiolog din cadrul Spitalului Judeţean.

Cea de-a doua etapă vizează elevii şi studenţii, pe liste figurând aproximativ 17.000 de persoane. „Ne-am bucura dacă am avea atâţia doritori“, a declarat Lidia Tămaş. Perioada de administrare a vaccinurilor pentru această categorie nu se cunoaşte deocamdată, în momentul de faţă întocmindu-se liste cu doritorii.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite