Andreea Tar - Cea mai tare din Crazy Dancers

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tar Andreea - şefa mică de la Crazy Dancers
Tar Andreea - şefa mică de la Crazy Dancers

Dansul este viaţa ei, fiind cel mai vechi membru şi totodată „şefa mică“ a unei trupe de dans din Satu Mare

Andreea este una dintre dansatoarele de bază ale trupei locale Crazy Dancers, făcând parte din echipa de zece dansatori de 3 ani şi 8 luni.
„De mic copil am fost pasionată de dans. La început dansam acasă, iar la grădiniţă am avut prima apariţie pe scenă la spectacolul de încheiere a anului. Apoi, a urmat o pauză de aproximativ cinci ani, dar în clasa a V-a, alături de câţiva colegi, am format o echipă de dansatori din hobby timp de câteva luni”, povesteşte Andreea.
Majoretă timp de 2 ani
Pasionată de dans, Andreea a fost invitată de profesoara de educaţie fizică în echipa de majorete a şcolii la care învăţa. „Întotdeauna mi-a plăcut dansul şi n- am refuzat nicio ofertă de a-l practica, indiferent de genul lui. Am intrat în echipa de majorete în clasa a VI-a. Aici am dansat până ce am terminat şcoala generală“, mai povesteşte tânăra. După clasa a VIII-a i-a crescut apetitul pentru dans şi a început să viseze tot mai mult la o proprie trupă de dans, alături de care să participe la mari spectacole, nu doar la prezentări pentru colegi şi părinţi.
A intrat în Crazy Dancers
În clasa a IX-a a aflat de trupa Crazy Dancers, când o prietenă de-a ei i-a solicitat ajutorul pentru un dans la un bal al bobocilor.„Paulette Erdei este cea care m-a introdus în lumea Crazy Dancers. Ea este cea mai bună prietenă a mea şi, totodată, a fost în această trupă. Am învăţat coregrafie cu ea şi am participat în calitate de dansator-ajutor la proba la alegere a balului bobocilor de la liceul ei. Aceea a fost şansa mea de a-i cunoaşte pe cei de la Crazy Dancers şi de a mă alătura trupei“, spune dansatoarea.
La un an şi jumătate după ce a intrat în trupă, Andreea a luat o mică pauză pe motivul că orele de la şcoală erau de după-masa şi se suprapuneau cu repetiţiile formaţiei. „Timp de patru luni am lipsit. Am încercat dansul de societate din dorinţa de a învăţa bazele de la un instructor de dans profesionist, dar şi pentru că era singura modalitate de a nu abandona dansul, cursurile fiind de la 8.00 seara. Însă de dragul trupei, am făcut un compromis pentru a mă întoarce şi, cu acordul mamei, mergeam de două ori pe săptămână“, mai spune sătmăreanca de 19 ani.
Zeci de spectacole la activ
Din 2007, de când face parte din Crazy Dancers, Andreea a participat la numeroase spectacole, dar şi la concursuri pentru dansatori amatori. Trupa ei e de nelipsit de la balurile bobocilor, zilele oraşului, zilele copilului, dar şi de la marile concursuri pentru dansatori amatori organizate în oraşele din Ardeal. „Am participat la Bounce în 2009 şi 2009. Urmează să mergem şi la cel de anul viitor din februarie, respectiv la concursul Nymphea, organziat anual la Oradea. Acolo Crazy Dancers n-a lipsit de la ultimele trei ediţii“, mai spune Andreea.
Întrebări şi răspunsuri
ADS: Care au fost cele mai plăcute amintiri cu trupa?
A.T.: Toate experienţele sunt plăcute, deoarece membrii formaţiei sunt ca o a doua familie pentru mine. Dar senzaţia de a participa la un concurs şi aceea de a câştiga sunt inegalabile. Toate concursurile au fost extraordinare, însă una dintre cele mai plăcute amintiri e concursul Bounce 2010, unde am obţinut locul 9 din 19 la nivel naţional.
ADS: Pe plan profesional, ce viitor îţi imaginezi?
A.T.: Aş vrea să rămân tot în domeniul artei dansului şi să dau admitere la o facultate de profil la Baia Mare. Aş vrea să termin o facultate de specialitate şi să-mi câştig existenţa ca profesoară de dans. În special în hip-hop.
Ce-i place:
Dansul, să petreacă cât foarte mult timp cu prietenii şi să iasă la filme. Îi plac oamenii ambiţioşi, cu tărie de caracter, hotărâţi şi energici.
Ce nu-i place:
Nu-i plac oamenii supărăcioşi şi cei orgolioşi, dar nici cei care se cred mai presus decât valorează.
PROFIL
Data şi locul naşterii: 19 aprilie 1991, Satu Mare
Educaţie: Clasa a XIII-a, la Grupul Şcolar „George Emil Palade“ Satu Mare
Familie: are o soră

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite