Andrea Laszlo - De la ziarul şcolii la propria emisiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrea Laszlo
Andrea Laszlo

La fel ca mii de tinere, vrea să aibă propria emisiune. Şi-a făcut şi un plan în acest sens: lucrează la ziarul liceului, va face facultatea de jurnalism şi apoi va lucra la ştiri.

PROFIL
Născută: 9 august 1992, Satu Mare
Educaţie: Colegiul Economic „Gheorghe Dragoş“ Satu Mare, profil Servicii, specializarea Tehnician în activităţi economice
Familie: are un frate mai mare
Andrea Laszlo este pasionată de jurnalism. Planul ei nu este diferit de al multor tineri visători.  Ea îşi propune să ajungă la un post de televiziune naţional, unde să activeze la început pe partea de ştiri, după care să devină moderatorul propriei emisiuni. Spre deosebire de alţi tineri însă, Andrea a început din liceu „să lucreze“ serios la visul ei. „În urmă cu doi ani am fost numită secretar de redacţie la revista şcolii „Eco Univers” pe baza articoleleor numeroase pe care le publicam”, explică Andrea. Ea urmează cursurile Colegiului Economic „Gheorghe Dragoş”, însă pe viitor şi-a propus o reprofilare pe domeniul mass media şi comunicare.
Îi place să ia interviuri
„Ador să învăţ şi să cunosc oameni şi locuri noi. Îmi place să iau interviuri, să pun întrebări şi să fiu la curent cu toate“, explică tânăra. Ea se gândeşte să înceapă o carieră în jurnalism într-un centru universitar.
„Îmi doresc să plec la studii în Cluj, la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, specializarea Jurnalism, iar după facultate aş dori să obţin o experienţă de bază la un ziar sau la un post de televiziune din Cluj, însă nu exclud nici ideea de a mă întoarce la Satu Mare“, a mai spus Andreea.
Schimb de experienţă în Franţa
 În cadrul unui parteneriat încheiat între colegiul Dragoş şi un liceu din Saint-Etienne, Franţa, Andrea şi alţi opt colegi au participat la un schimb de experienţă de 12 zile, timp în care şi-au dezvoltat abilităţile de comunicare în limba franceză, dar au cunoscut şi oameni şi obiceiuri noi.
“A fost o experienţă de neuitat, în urma căreia mi-am făcut mulţi prieteni noi. Voi lupta ca pe viitor să realizăm astfel de schimburi şi în Ungaria respectiv Germania, deoarece sunt ţări apropiate, iar aceste limbi sunt vorbite la noi la liceu”, mai spune Andrea.
Întrebări şi răspunsuri
ADS: Ce activităţi te atrag?

A.L.: De mic copil sunt pasioantă de poezii. Întrucât fratele meu este poet, am participat la lansări de cărţi, unde am cunoscut mai multe personalităţi culturale. De la fiecare astfel de eveniment învăţ lucruri noi.
ADS: Cum îţi petreci timpul liber?
A.L.: Îmi place foarte mult să călătoresc prin ţară şi în străinătate. Când am posibilitatea colaborez cu o firmă organizatoare de nunţi, botezuri şi alte evenimente. Sunt plătită să aranjez sala de nunţi şi să mă ocup de alte detalii.
Astfel reuşesc să pun deoparte diferite sume pentru excursii.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite