Anderco vrea să candideze la Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în anul 2003, Parchetul Naţional Anticorupţie l-a trimis în judecată pentru grave fapte de corupţie, fostul primar al municipiului Satu Mare Horea Anderco a fost desemnat candidatul pentru Primărie din partea Partidului Conservator, pentru sondajul USL cu privire la desemnarea unui candidat unic la alegerile pentru Primăria Satu Mare.

După mai bine de şapte ani de judecată  şi după un proces intentat statului român pe care de altfel l-a şi câştigat, Anderco s-a întors la Primăria Satu Mare pe vechea funcţie de dinainte de a deveni primar, respectiv cea de Şef al Serviciului de Autorizări Construcţii din cadrul instituţiei. “Domnul Horea Anderco este un cetăţean cât se poate de liber . Din câte ştiu, colegul nostru a fost achitat de toate acuzaţiile de corupţie care i se aduceau în anul 2003, deci are tot dreptul să candideze, fiind un cetăţean curat cu drepturi depline. Fiind membru vechi al partidului şi având experienţa conducerii municipiului, împreună cu colegii mei am hotărât că ar fi cel mai potrivit membru care să candideze în 2012 la Primărie”, a declarat  Gheorghe Sabo, vicepreşedintele filialei sătmărene a Partidului Conservator. Fostul primar Horea Anderco a refuzat să facă declarații. „Sunt plecat din țară, nu vreau să spun nimic” a declarat Anderco.
Corupt doar pe hârtie
Nu mai puţin de 11 capete de acuzare, 15 luni de arest preventiv, peste 70 de termene de judecată, circa 80 de martori, sute de ore de audieri, dar şi compensaţii în valoare de peste 150.000 de lei. Acesta este bilanţul brut al celor şapte ani de procese, la finalul cărora fostul primar al municipiului Satu Mare, Horea Anderco, a fost achitat în dosarul de corupţie intentat în 2003, dar şi în alte cercetări şi dosare penale şi civile intentate de-a lungul timpului de instituţiile statului. Procurorii DNA nu au reuşit în cei şapte ani să demonstreze în instanţă infracţiunile de luare de mită şi abuz în serviciu pentru care fostul edil şef a fost arestat în aprilie 2003. În sondajul USL pentru desemnarea candidatului unic, liberalii l-au propus pe Adrian Ștef, vicepreședintele Consiliului Județean, iar PSD merge pe mâna medicului Dorel Coica.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite