Anchetă în arestul Poliţiei sătmărene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi poliţişti care erau de serviciu când s-a spânzurat Varga Iosif, bărbatul care a ucis o bătrână cu 14 lovituri de cuţit, sunt cercetaţi disciplinar. Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie a sesizat în acest caz Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

Ioan Hotea şi Antoniu Pereni, agenţi în cadrul Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, sunt cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu. Cei doi erau de serviciu în dimineaţa zilei de 11 iunie, când Varga Iosif, de 42 de ani, bărbatul care a ucis-o pe sătmăreanca Ileana Şutac, de 74 de ani, lângă lacul Cubic, s-a spânzurat în arest. Conducerea Inspectoratului a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare. „Sesizarea Inspectoratului a fost înregistrată la Parchet, cei doi fiind cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu“, a declarat Gabriela Pop, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare. Ioan Hotea a refuzat să comenteze ancheta care-l vizează în mod direct.

Anchetă internă la IPJ

Doi ofiţeri din Corpul de control al Inspectoratului General al Poliţiei Române au venit la începutul acestei săptămâni la Satu Mare, ca să ancheteze acest caz.  În paralel, conducerea Inspectoratului Judeţean a început propria anchetă internă. „Cei doi agenţi sunt cercetaţi dsciplinar pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul. Poliţia a sesizat Parchetul pentru a se stabili dacă sunt aspecte de natură penală legate de îndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Agenţii au o vechime de peste 15 ani în sistem“, a precizat Alin Popan, purtătorul de cuvânt al IJP Satu Mare.
Dacă Ioan Hotea şi Antoniu Pereni vor fi găsiţi vinovaţi, ei vor primi o sancţiune disciplinară. „Dacă anchetatorii vor stabili vinovăţia cei doi, aceştia vor fi sancţionaţi disciplinar în funcţie de gravitatea faptelor şi de situaţia în care s-a produs incidentul“, a mai spus Alin Popan.

S-a spânzurat cu fâşii rupte dintr-un cearceaf

Varga Iosif a fost găsit mort după o jumătate de oră de la introducerea sa în arestul poliţiei. El s-a spânzurat de paturile suprapuse din arest cu fâşii de pânză rupte dintr-un cearceaf. „La ora 4.50 l-am introdus în arest, iar la ora 5.20 am fost anunţat că a fost găsit mort. Am chemat Ambulanţa, însă asistenţii nu au reuşit să-l salveze“, a declarat criminalistul Marius Gânţă.
Varga Iosif a ucis-o pe Ileana Şutac în seara zilei de 10 iunie cu 14 lovituri de cuţit. Acesta a abordat-o pe femeie lângă lacul Cubic cerându-i bani. Cum femeia nu avea, bărbatul s-a înfuriat şi a început să o lovească cu un cuţit, apoi a abandonat-o pe marginea lacului, iar el s-a culcat în tufişuri, beat şi sub influenţa plantelor etnobotanice. Când s-a trezit, a ascuns trupul femeii sub un morman de frunze şi crengi. Poliţiştii l-au găsit pe autor cazat la o pensiune împreună cu concubina sa.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite