An sumbru pentru economia judeţului – revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Citiți principalele titluri din edițiile de azi
Citiți principalele titluri din edițiile de azi

În cursul anului 2009 au fost închise peste 2.500 de firme, au fost disponibilizati circa 7.000 de muncitori, iar investiţiile şi piaţa imobiliară au fost blocate, titrează Gazeta de Nord Vest, iar Primarul Iuliu Ilyes a adoptat un câine comunitar, scrie Informaţia Zilei.

Anul 2009 a fost unul dintre cei mai grei ani în ceea ce priveşte economia judeţului Satu Mare. Toţi indicatorii economici au o curbă descendentă, ceea ce înseamnă că actuala criză economică a afectat destul de serios mediul de afaceri sătmărean. Chiar dacă stâlpii economiei sătmărene au rezistat până în prezent crizei economice, şi facem referire aici la Electrolux, Unio, Mondiala sau Draxlmaier, totuşi, în cursul acestui an şi-au încetat activitatea peste 2.550 de firme, o parte dintre ele din cauza impozitului forfetar, în timp ce o altă parte din cauza lipsei comenzilor. Tot în cursul acestui an, numărul şomerilor a ajuns aproape la 10.000, aşa cum de altfel preconizaseră specialiştii la începutul anului, scrie Gazeta de Nord Vest.

Primarul Iuliu Ilyes a adoptat un câine comunitar

În ultimele luni problema câinilor comunitari din Satu Mare a provocat multe divergențe în rândul sătmărenilor. Tot mai mulți se plâng de pericolul pe care patrupezii îl reprezintă. Deși în urmă cu câteva luni s-a inaugurat un adăpost între Dorolț și Dara, cartierele nu devin mai sigure din acest punct de vedere. Locurile în adăpost sunt puține, întreținerea câinilor costă, iar banii sunt limitați. La inaugurarea adăpostului Primăria Satu Mare a alocat 150-200 milioane lei vechi pentru a asigura întreținerea câinilor cel puțin pentru o perioadă.
În prezent la adăpostul situat între Dorolț și Dara sunt întreținuți 47 de câini, din care 13 pui de maidanezi în vârstă de 6-7 săptămâni. De la deschidere și până în prezent au fost adoptați 3, unul chiar de primarul Iuliu Ilyes, scrie Informaţia Zilei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite