Satu Mare: Amenzi de aproape 40 de mii de lei pentru muncă la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Amenzi de aproape 40 de mii de lei pentru muncă la negru
Satu Mare: Amenzi de aproape 40 de mii de lei pentru muncă la negru

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare a depistat, pe parcursul lunii trecute, nu mai puţin de 25 de sătmăreni care munceau la negru.

Cele zece firme unde au fost constatate cazurile de muncă fără forme legale au fost sancţionate de către inspectorii ITM, cu amenzi în valoare de 37.500 de lei. Din cei 25 de sătmăreni care muncea fără forme legale, la firme din domeniul construcţiilor, a textilelor şi a confecţiei de încălţăminte, 18 erau femei, şi unul dintre muncitori avea sub 18 ani. „ Amenzile pentru desfăşurarea de activităţi fără forme legale sunt între 1500 şi 2000 de lei. De asemenea inspectorii noştri dispun măsura obligatorie de întomire a actelor de angajare, în caz contrar, firmle riscă noi amenzi”, a declarat Ioan Flore, purtătorul de cuvânt al ITM Satu Mare.  

Tot în luna august, la biroul de reclamaţii al ITM au fost depuse 24 de sesizări, cele mai multe cu privire la neacordarea drepturilor salariale. „ Din aceste reclamaţi putem soluţiuna circa 50 la sută. Şi asta pentru că cei care muncesc la negru nu au temeiul legal să reclame faptul că nu sunt plătiţi” , mai spune Ioan Flore.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite