Satu Mare: Amazoanele pescăriţe se iau la întrecere cu bărbaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura echipă feminină de pescuit din judeţul Satu Mare, Amazonele concurează alături de alte şase grupuri de bărbaţi înscrişi în Asociaţia Pescarilor Sportivi

Din dorinţa de a participa la concursurile de pescuit organizate de Asociaţia Pescarilor Sportivi, un grup de şase femei şi-au înfiinţat în urmă cu aproximativ şase luni o echipă,  denumită simplu “Amazoanele”. Cu toate că pasiunea pentru pescuit au dobândit-o  în urmă cu foarte mulţi ani, abia în 2009 au reuşit să se constutuie într-o formulă oficială.
Fiind singurele pescăriţe din judeţului Satu Mare, echipa de amazoane concurează cot la cot cu celelalte şase formaţii de bărbaţi. Nu se pot lăuda deocamdată cu rezultate excepţionale însă un lucru este cert: sunt de temut în faţa bărbaţilor, fapt dovedit şi chiar apreciat de aceştia.
Coordonatoarea grupului, sătmăreanca Ramona Marka, regina amazoanelor, spune că formula de şase s-a concretizat după lungi căutări. “Pentru că numai până în data de 20 ianuarie 2009 puteam să ne înscriem în Asociaţia Pescarilor Sportivi, am reuşit pe ultima sută de metri să conving alte cinci persoane să se alăture grupului, pentru a putea participa în mod oficial”, a declarat Ramona Marka.

Componenţa echipei – 5 plus 1

Pentru că există riscul ca una din componentele grupului să nu poată participa la concursuri din motive personale, grupul are şi o persoană de rezervă. “Suntem cinci femei, plus o persoană rezervă. Fiecare dintre noi avem propriul serviciu, tot ce ne leagă este pasiunea pentru pescuit”, mai spune Ramona Marka. Cea mai tânără componentă are 23 de ani, Raluca Dănuţ, iar cea mai experimentată 44, Gabriela Tănase. Celelalte femei, Ramona Marka (32 ani), Edita Ghilea (41 ani), Monica Codrean (29 ani), Maria Pop (29 ani) sunt la fel de pasionate de tot ceea ce înseamnă pescuit. Înaintea fiecărui concurs se întâlnesc pentru a stabili exact strategia şi modul în care vor încerca să învingă bărbaţii.

Şi mâine participă la un concurs

Echipa de amazoane participă mâine la un concurs ce se va desfăşura la lacul Dara din judeţul Satu Mare. Pentru că toate zonele unde se poate pescui sunt deja cunoscute de echipă,  pescăriţele ştiu exact ce momeală trebuie să îşi ducă. “În momentul în care alegem momeala trebuie să ţinem cont de zona unde are loc concursul, apa, dacă este dulce sau sărată, de peştele existent în balta respectivă”, a mai spus Ramona Marka.

Regina a prins un peşte de 7 kg


Regina amazoanelor a reuşit o performanţă, chiar şi în rândul bărbaţilor.  A prins un peşte amur, de 7 kg, în timp ce se afla cu familia la pescuit în Ungaria. “Soţul meu m-a ajutat să îl aduc la mal, a fost foarte greu”, spune Ramona Marka. Toată familia este pasionată de pescuit. Cei doi copii ai soţilor Marka, de 8 şi 11 ani, participă la diverse concursuri şi recent au reuşit să se claseze pe locuri extrem de bune.  Familia deţine şi un lanţ de 3 magazine de profil, Amazon, de unde toţi pescarii sătmăreni se alimentează cu produse.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite