„Am vrut să o scap de mâncărime“ GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răpusă de durere, bunica fetiţei moarte, Irina Malanca, spune că a vrut să o scape pe fată de mâncărimea produsă de varicelă. Femeia de 60 de ani povesteşte că nu ştia de efectele nocive ale soluţiei folosite în tratamentul scabiei la oi şi că nu a vrut să-I facă nici un rău nepoatei sale.

 VEZI AICI GALERIE FOTO

Răpusă de durere, Irina Malanca, bunica fetiţei de 11 ani din satul Racşa care a murit marţi noaptea, spune că a vrut doar să îşi trateze nepoata şi că nu ştia de efectele nocive pe care le are soluţia pe care a plicato-o pe pielea minorei. Bătrâna a încercat să îi trateze fetiţei varicela cu soluţie de combatere a râiei la oi.

„Nici nu m-am gândit că i-aş putea face rău“
Bunica susţine că Anamaria a cerut să fie unsă cu soluţie, despre efectele benefice ale căreia a auzit de la o vecină. „Eram la camp, la cules de floarea soarelui, şi fata a venit de la şcoală spunându-mi că are varicelă şi că doctoriţa a trimis-o acasă. S-a plâns că o mănâncă tare pielea şi o femeie din sat mi-a recomandat să o dau cu soluţie de oi pentru că şi alte femei au folosit-o şi s-au vindecat. Nici nu m-am gândit că i-aş putea face rău. Am vrut să o scap de mâncărime”, mărturiseşte femeia. De la câmp, Anamaria a plecat acasă, unde, împreună cu fratele ei, s-a uitat la televizor. Potrivit acestuia, Anamaria a băut un paracetamol şi s-a dat pe piele cu spirt, iar când bunica lor a venit de la câmp fata s-a rugat de ea să o dea cu soluţia despre care a auzit de la vecina din sat.
„Hai bunică şi mă dă cu soluţie din aia că tare rău mă mănâncă şi nici nu pot să dorm. Mi-a spus că s-a făcut şi cu spirt şi că nu i-a trecut. Atunci am luat un tampon cu vată şi am pus puţină soluţie de oi dizolvată cu apă şi am dat-o pe bubiţele de pe spate, după care am ieşit la animale. După o vreme a venit fratele ei să îmi spună că fata vomită şi că are spume la gură”, povesteşte cu lacrimi în ochi bunica fetei.
„Am stat lângă ea şi, după ce bunica a dat-o cu soluţie de oi, am văzut cum i s-a strâmbat gura, s-a învineţit toată şi a vomitat. Am fugit repede după bunica”, povesteşte Nicolae, fratele fetei, care are 12 ani.

Au venit părinţii fetei din străinătate
După ce a văzut că fetei îi este rău, Irina Malanca a rugat un vecin să o ducă la spitalul din Negreşti Oaş, însă pe drum Anamaria a murit. Vecinii au sunat imediat la doctoriţa din sat şi la poliţie. Oamenii legii au ridicat tamponul de vată şi sticluţa din casa femeii pentru cercetări. Cei doi copii se aflau în grija bunicii de mici, după ce părinţii lor au plecat la muncă în străinătate. Mama copiilor, Ana Malanca, de 32 de ani, a sosit ieri din Anglia, iar acum se pregăteşte să îşi înmormânteze copila. „A sosit ieri din Anglia, iar azi vine şi tatăl fetei. Este foarte supărată. Am crezut că va muri şi ea de supărare”, a spus Maria Crăciun, una dintre mătuşile fetei.
Anamaria va fi înmormântată duminică într-un sicriu alb, îmbrăcată de mireasă, aşa cum cere tradiţia.

Citat: După ce bunica a dat-o cu soluţie de oi, am văzut cum i s-a strâmbat gura, s-a învineţit toată şi a vomitat.
Nicolae Malanca, fratele fetei

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite