Alte trei victime şantajate de interlopii arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă trei victime au fost audiate în dosarul în care Dorel Tukacs, Nicolae Fușle și Bogdan Tărţan sunt acuzaţi de şantaj. Cei trei interlopi le cereau victimelor taxe de protecţie de 600 de milioane de lei vechi de persoană.

Încă trei persoane au depus plângere împotriva celor trei interlopi sătmăreni Dorel Tukacs, Nicolae Fușle și Bogdan Tărţan. „Este vorba de trei tineri sub 30 de ani. Ei nu au dosare penale până în prezent, însă nu sunt nici ușă de biserică. Nu sunt străini de activitățile infracționale. În total, avem patru persoane vătămate de la care cei trei percepeau taxă de protecție în valoare de 600 de milioane de lei vechi de persoană“, a declarat Ana Rusu, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare. Până în prezent în acest dosar au fost audiate 10 persoane.

Țigările de contrabandă, mărul discordiei
Scandalul între cei trei interlopi și părțile vătămate se pare că a pornit de la o cantitate mare de țigări de contraband, în valoare de 200.000 de euro, pe care părțile vătămate ar fi descoperit-o într-o casă părăsită din apropierea fostei societății Textile Ardeleana. „Persoanele vătămate recunosc că au găsit acele țigări și au convenit să le ridice de acolo și să le vândă. Când cei trei acuzați au aflat că tinerii au bani, automat au început să își ceară fiecare partea, pe motiv că e marfa lor. Așa au început amenințările. Ei au pretins sume mai mari decât valoarea țigărilor. Nu știm, deocamdată, cine este proprietarul acelor țigări și cum au ajuns ele în casa părăsită. Se fac acte premergătoare pentru a afla cine este proprietarul mărfii“, a mai prezicat Ana Rusu.
Grupul persoanelor amenințate și șantajate de cei trei interlopi este, însă, mult mai mare, potrivit procurorului, majoritatea victimelor refuză să mai colaboreze de frică. „Din cercetări se constată că părțile vătămate au temere față de cei trei. Și cei care au dat până acum declarații nu mai vor să colaboreze. Le este frică de ce se va întâmpla în cazul în care vor fi eliberați“, a mai spus prim procurorul.
În seara zilei de 10 mai, cei trei interlopi au fost prinși în flagrant, pe terasa unui local din cartierul Micro 17, în timp ce pretindeau bani ca taxă de protecție de la mai multe persoane. „Dacă în urma cercetărilor se decide trimiterea lor în judecată, iar ei sunt găsiți vinovați riscă pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani pentru şantaj, respectiv de la 3 la 15 ani pentru asociere în vederea comiterii de infracţiuni”, spune Ana Rusu.

Cifre: 600 de milioane de lei este valoarea taxei de protecţie cerute de interlopi.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite