Satu Mare: Alertă la frontiera cu Ucraina-Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vameşii şi poliţiştii de frontieră din Vama Halmeu au fost dotaţi cu echipament protector, iar călătorii care vin din Ucraina vor fi triaţi de angajaţii DSP, după pandemia de gripă porcină semnalată în Ucraina şi un tânăr de 18 ani s-a aruncat în fața unui tren pe podul de fier, scriu ziarele locale în ediţiile de azi.

Gripa porcină a ajuns la câteva zeci de kilometri de judeţul nostru. Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare a luat măsuri speciale în Vama Halmeu, pentru a preveni răspândirea epidemiei de gripă AH1N1. Poliţiştii de frontieră şi vamesii au fost dotaţi cu măşti şi mănuţi chirurgicale. Începând de azi, câte un reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică va efectua triajul tuturor călătorilor care intră în ţară. Nouă regiuni din Ucraina sunt în carantină din cauza gripei porcine, iar autorităţile din ţara vecină au închis toate instituţiile de învăţământ şi au anulat reuniunile publice, titrează Gazeta de Nord Vest. 

Mecanicul personalului de Oradea susține că sinucigașul era culcat pe calea ferată

Duminică, 1 noiembrie, în jurul orei 20 și 30 de minute, trenul personal 4338 care circulă pe ruta Satu Mare – Oradea a accidentat o persoană pe podul de fier din Satu Mare. În urma cercetărilor, polițiștii Serviciului Transporturi Feroviare Satu Mare au reușit să stabilească identitatea decedatului. Este vorba de Janos Kacsari (18 ani) din Satu Mare, un vechi client al polițiștilor sătmăreni. El fusese cercetat pentru mai multe furturi. Potrivit declarației mecanicului de tren, tânărul s-a sinucis. Ajunși la fața locului, polițiștii au găsit pe podul de cale ferată o parte dintr-un picior al decedatului. Încă de duminică seara piciorul a fost transportat la morgă și s-au efectuat cercetările la fața locului. De asemenea polițiștii au purtat o discuție telefonică cu mecanicul trenului, care susține că l-a văzut pe tânăr de la o distanță de aproximativ 30 de metri cum s-a culcat pe calea ferată. În ciuda semnalelor sonore, tânărul nu s-a tras de pe calea ferată, aspect ce întărește varianta sinuciderii, scrie Informaţia Zilei. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite