Ajutaţi-l pe Marian să vadă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil de cinci ani din localitatea Odoreu, care suferă de dezlipire de retină, are nevoie de ajutorul nostru. Marian are nevoie de o operaţie la ochi, dar părinţii copilului n-au de unde plăti 5.000 de euro, cât ar costa ea. Cu fiecare zi ce trece, boala micuţului se agravează, iar operaţie este foarte urgentă.

Un copil de numai cinci ani din localitatea sătmăreană, Odoreu, are nevoie de sprijinul sătmărenilor. Acesta suferă de dezlipire de retină la ambii ochi, iar necesitatea operaţiei este urgentă. „La naştere, copilul  a făcut icter, o boală frecventă la nou-născuţi. Pentru că a fost ţinut în incubator mai multe zile, iar medicii nu i-au protejat ochii, pieliţa de pe ochi i s-a uscat, ducând astfel la dezlipirea de retină. Acest lucru l-am aflat de la medicii francezi, de la care am cerut ajutorul când Marian avea un an şi jumătate“, explică Monica Demeter, mama copilului.

S-a născut prematur, iar la vârsta de un an şi jumătate cântărea doar şase kilograme. Pentru că starea lui de sănătate de agrava, iar copilaşul era mai mult prin spitale, părinţii au decis să-şi vândă tot ce aveau mai de preţ din casă pentru a strânge bani de operaţie. „Mi-am vândut terenul, bunurile ce valorau mai mult, am luat bani în împrumut şi am reuşit să strâng 4.000 de euro, bani necesari pentru operaţie. Medicii din Franţa mi-au spus că dacă mai stăteam doar două ore acasă, copilul meu nu mai era viu, anemia din sânge fiind extrem de mare“, mai spune mama lui Marian.

Boală gravă
Din cauza faptului că vederea îi este foarte slăbită, Marian n-a fost dat la nicio creşă, mama lui stând în permanenţă cu acesta. Medicii de specialitate spun că operaţia trebuie făcută cât de repede. „Este o boală foarte gravă, cei care suferă de dezlipire de retină văd foarte, foarte puţin , iar operaţia trebuie făcută cât de urgent“, a spus Csik Maticu Marta, medic specialist oftamolog din Satu Mare.

5.000 euro  - costurile operaţiei
Familia a umblat la foarte mulţi medicii de profil din România, care i-au spus că operaţia este singura modalitate de vindecare. Familia, însă, abia îşi permite să-şi ducă traiul zilnic, în condiţiile în care copilul are nevoie în permanenţă de ajutor de specialitate, toţi banii din casă ducându-se pe medici. „Eu sunt asistentul lui personal, salariul meu s-a micşorat cu 25%, soţul meu are un venit de 700 lei. Nu ne permitem să strângem atâţia bani. Operaţia la un singur ochi se ridică la 1.800 euro, iar costul total ar fi undeva la 5.000 euro“, a spus mama copilului.

Acţiune de caritate
Tinerii din localitatea Odoreu au iniţiat o amplă acţiune de strângere de fonduri pentru Marian Demeter. Astfel, duminică, de la orele 18.00, în incinta Căminului Cultural din Odoreu, va avea loc o acţiune caritabilă, unde sunt invitaţi sătmărenii cu inimă mare. „Trebuie neapărat să-i oferim o şansă la viaţă acestui copilaş, să poate merge la şcoală. Toţi cei care pot dona câte puţin din venitul lor sunt invitaţi duminică“, a spus primarul localităţii Odoreu, Dumitru Pop.

Cei care vor să doneze bani o pot face în următoarele conturi:
RO45 BACX 0000 0003 8067 3000 în lei 
RO18 BACH 0000 0003 8067 3001 în EURO

Ei pot lua legătura cu mama lui Marian, Monica Demeter, la numărul de telefon: 0757-179.578 .


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite