Afacerist în Satu Mare, avocat în Sălaj, Ioan Marchiş a fost trimis în judecată de DNA pentru înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri sătmărean, totodată avocat în Baroul Sălaj, Ioan Marhiş este acuzat de procurorii anticorupţie de înşelăciune, fals în inscrisuri sub semnătură privată şi folosire sau prezentare de documente şi declaraţii false care au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Oradea l-au trimis în judecată pe sătmăreanul Ioan Marchiş, reprezentantul legal al firmei SC Com Adrianca SRL Satu Mare şi totodată avocat în cadrul Baroului Sălaj pentru trei infracţiuni de înşelăciune.
El este acuzat că în iunie 2005 firma pe care o reprezintă a încheiat un contract de finanţare din fonduri SAPARD pentru proiectul „Modernizare fermă de bovine cu atelier de procesare primară lapte, amplasate în localitatea Doba, judeţul Satu Mare”, obţinând pe nedrept fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene în valoare de 47.287,54 de lei, încălcând prevederile contractului privind conflictul de interese, respectiv cheltuielile eligibile.
Marchiş, pe vremea respectivă era atât adminsitrator la firma respectivă, cât şi director la Centrul Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 6 Satu Mare.
Potrivit rechizitoriului întocmit de DNA, în derularea proiectului, Marchiş a implicat mai multe societăţi comerciale, unde a fost sau este acţionari sau administrator, dar şi persoane apropiate din anturajul său, cu ajutorul cărora a reuşit să creeze un circuit financiar prin care a întocmit o serie de facturi şi alte documente de plată, prin care atesta o altă stare de fapt dect cea reală. Prin aceste documente el a plătit, ca parte contractantă, unele sume către agenţia SAPARD, astfel că Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – APDRP s-a constituit parte civilă cu suma de 47.287,54 lei, după ce el a fost trimis în judecată pentru folosire sau prezentare de documente şi declaraţii false care au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene, înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. Dosarul a fost înaintat spre judecare Curţii de Apel Oradea.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite