Afaceri cu rable – revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei sătmărene
Revista presei sătmărene

Ziarele de azi scriu despre sătmărenii care profită de noile reglementări ale Programului “Rabla”, ducându-şi maşinile la casat şi vânzandu-şi voucherele şi despre liderii sindicali care ameninţă cu proteste în cazul în care revendicările lor nu vor ajunge pe masa ministerului.

Noile reglementari ale Programului “Rabla”, care permit vanzarea voucherelor primite la casarea unui autoturism vechi, reprezinta noi surse de a face bani pentru unii satmareni mai intreprinzatori. Pe scurt, voucherele primite de la Remat in urma casarii unui autoturism vechi se vand ca painea calda la Satu Mare. Preturile acestora variaza intre 1.000 si 1.500 de lei, desi valoarea reala a acestora este de 3.800 de lei. Aceste vouchere se vand chiar la poarta Rematului sau daca nu, cumparatori pot fi gasiti in anunturile de mica publicitate a ziarelor locale sau pe internet. Acest lucru i-a determinat pe multi satmareni sa-si duca rablele la casat, potrivit reprezentantilor Remat, in prima saptamana la Satu Mare fiind casate peste 300 de autoturisme vechi, scrie Gazeta de Nord Vest.

Liderii sindicali amenință că vor fi mai duri și vor picheta Prefectura


Ieri, Filiala Satu Mare a Confederației Naționale Sindicale Cartel ALFA a organizat o conferință de presă prin care a expus o listă de revendicări, precum și două acțiuni de protest.
La sediul de pe strada Păstrăvului 3-5 din Satu Mare au fost prezenți Sorin Faur, președintele Filialei, Vasile Dârle, reprezentant permanent al filialei, Ioan Drăgan, vicepreședinte, Roxana Bonta, consilier juridic, numeroși jurnaliști.
Liderii sindicali au înmânat reprezentanților presei o listă de revendicări, precedate de următoarea motivație.
“Constatând scăderea veniturilor salariale, restricționarea negocierii unor drepturi în contractele colective de muncă, mimarea și chiar absența dialogului social care ar trebui să conducă la realizarea concentrării punctelor de vedere ale partenerilor sociali, anularea unor drepturi convenite prin contractele colective de muncă, precum și disponibilizările anunțate de Guvern, toate federațiile din sectorul bugetar afiliate la CNS Cartel ALFA au convenit asupra unei liste comune de revendicări, stabilind un plan comun de acțiune pentru perioada imediat următoare, Informaţia Zilei.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite