Satu Mare: Piloţii Aeroclubului României se pregătesc de mitingul aviatic (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Piloţii Aeroclubului României se pregătesc de mitingul aviatic (GALERIE FOTO)
Satu Mare: Piloţii Aeroclubului României se pregătesc de mitingul aviatic (GALERIE FOTO)

Deasupra Aeroportului satmărean vor survola nouă avioane, două planoare şi un elicopter Puma al Forţelor Aeriene

Piloţii profesionişti ai Aeroclubului României se află pentru a doua oară în Satu Mare pentru a pregăti ediţia cu numărul 2 al celui mai mare spectacol aviatic, ce va debuta sâmbătă, pe Aeroportul Internaţional din Satu Mare.
Ieri s-a desfăşurat unul dintre multiplele antrenamente specifice dinaintea mitingului. Directorul general al Aeroclubului României, George Rotaru, liderul formaţiei  „Şoimii României“ promite pentru ziua de sâmbătă un adevărat spectacol. „Ne-am simţit extrem de bine anul trecut, când cei peste 10.000 de sătmăreni ne-au urmărit cu sufletul la gură. Va fi la fel şi de data aceasta“, a declarat George Rotaru.

„The Pelicans“, singura formaţia Ikaros din lume


Deasupra  municipiului va evolua singura formaţie compusă din avioane Ikarus din lume, aparate pilotate de Alexandru Ion, Ionuţ Andrei şi Horea Mesesan, membrii echipei „The Pelicans“. Ikarus 42 este un avion special de instructaj, cu dublă comandă, produs În Germania. Viteza maximă pe care o poate prinde este de 220 km/h, iar greutatea celor doi piloţi nu poate depăşi 500 de kg. „Prima dată am zburat în formaţia de trei în data de 8 martie, tot la un miting aviatic. De atunci păstrăm această formulă. Din cunoştiinţele noastre, nu există în lume o astfel de formaţie. Avionul trebuie manevrat cu uşurinţă, iar acrobaţiile nu sunt foarte indicate“, a declarat Alexandru Ion, capul formaţiei „The pelicans“.
Cei trei membri comunică foarte puţin între ei în momentul în care sunt în formaţie. Fiecare ştie ce are de făcut, îşi menţin poziţia stabilită înainte zborului. Ruperea din formaţie se comunică cu ajutorul staţiei. „Nu am avut parte de niciun eveniment neplăcut până la ora actuală. Ştim care sunt sarciniile noatre şi totul decurge conform planului“, a declarat celălat pilot al formaţiei, Ionuţ Andrei.

Sâmbătă, show de senzaţie


Mitingul are programate zboruri de avioane ultraușoare, acrobație individuală Extra 300, lansări de parașutiști, formație de două avioane ultraușoare, acrobație individuală a unui planor, evoluția formației Extra 300,  formație de avioane IAR 46, formație  de două planoare, evoluție Extra 300, formație de 3 avioane Ikarus.  Evenimentul va începe la ora 13,00 iar intrarea va fi gratuită pentru toţi spectatorii. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite