Adrian Pop - Apărătorul de pe sticlă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A absolvit două facultăţi, Drept şi Studii europene, un masterat şi diferite cursuri de diplomaţie şi politică. Deşi a ales avocatura, printre marile lui pasiuni sunt şi politica, administraţia şi mass media.

Profil:
Născut: 23 decembrie 1984, Satu Mare
Studii:
Familie: necăsătorit
Adrian spune că încă din şcoala generală s-a simţit atras de literatură şi drept, fiind chiar unul din redactorii paginii dedicată elevilor de la ziar local. După absolvirea liceului, a ales Facultatea de Drept de la Cluj Napoca considerând că acest domeniu îi poate oferi multe posibilităţi, inclusiv în administraţie publică şi în politică.
„Nu regret că am ales Dreptul, deoarece îmi deschide multe porţi în viaţă, însă fiind preocupat şi de relaţiile internaţionale, m-am înscris şi la Facultatea de Studii Europene, pe care am completat-o cu un curs de pregătire la Institutul Diplomatic Român din Bucureşti, în paralel cu masteratul în Drept de la Satu Mare”, explică tânărul. Acum este avocat stagiar la un cabinet particular din oraş.
Satu Mare, oraş cu multe posibilităţi
Fiind deosebit de preocupat de oraşul în care trăieşte, după cele două facultăţi absolvite la Cluj şi cursul diplomatic de la Bucureşti, sătmăreanul s-a întors în oraşul natal.
„Mă simt foarte legat de acest oraş, deşi nu e unul la fel de mare şi dezvotlat precum Clujul sau Bucureştiul. Sunt foarte apropiat de prieteni şi, mai ales, de părinţii mei, dar motivul revenirii mele este şi faptul că din punct de vedere profesional, aş avea mai multe şanse de afirmare, pentru că văd potenţial în oraşul nostru. Cred că este nevoie de o pătură de oameni care să încerce să schimbe ceva”, continuă tânărul.
Are o emisiune
Adrian Pop a acceptat invitaţia de a deveni moderatorul unei emisiuni la un post de televiziune locală. A debutat cu emisiunea „Tema zilei”, iar în sezonul următor a continuat cu „Tema săptămânii”. Aici, pe parcursul lunilor, a avut ca invitaţi oameni importanţi din adminstraţia şi politica locală, dar şi naţională şi oameni de cultură, medici şi multe persoane talentate din diferite domenii.
„Aceasta este prima mea colaborare cu mass-media şi o consider una de succes, deoarece în fiecare zi am învăţat câte ceva important. Mi-a deschis porţile spre comunitate, ea ce m-a făcut să înţeleg mult mai bine ce se petrece în jurul meu”, spune Adrian.
Totodată, el crede că televiziunea a fost instrumentul ideal pentru a-şi exprima ideile şi pentru a prinde curaj în tot ceea ce doreşte să spună şi să facă. În plus, şi-a făcut un blog, www.adrianpop.ro,  pe care îl consideră o carte deschisă despre el şi viaţa lui şi, totodată, o bună modalitate de a interacţiona cu oamenii, dincolo de televiziune.
Întrebări şi răspunsuri:
Care ar fi soluţia pentru a schimba comunitatea?

Eu cred că sursa tuturor problemelor noastre e în mentalitate. Dar mentalitatea n-o pot eu schimba. Vorbind despre oraş, aş deschide porţile adminstraţiei în faţa oamenilor şi aş întări colaborarea şi comunicarea între oameni şi instituţii, ONG-uri şi mass-media.
Cum se împacă avocatura cu jurnalismul?
Meseria mea bază şi de suflet, pe care o voi urma în viaţă, este avocatura. În ceea ce priveşte televiziunea este o surpriză plăcută în viaţa mea faptul că mi s-a oferit această colaborare, iar în timp a devenit mai mult decât un hobby, chiar o mare pasiune pentru mine.
Ce-i place:
Să fie înconjurat de prieteni de încredere care să-l ajute şi pe care, la rândul lui, să-i ajute. Îi place foarte mult oraşul în care trăieşte şi e de părere că Satu Mare are multe frumuseţi încă neexploatate.
Ce nu-i place:
Nu-i place că în societatea românească de azi nu sunt scoase la lumină adevăratele valori, decât cele greşite şi faptul că sunt în prim plan oamenii care nu reprezintă adevăratele valori ale ţării.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite